fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El ple aprova el major pressupost per a Castell贸 amb 193,8 milions per a la reactivaci贸 social i econ貌mica

El ple aprova el major pressupost per a Castell贸 amb 193,8 milions per a la reactivaci贸 social i econ貌mica

El govern municipal aprova uns comptes que creixen un 7,6% respecte a 2020 i que impulsen les pol铆tiques socials i verdes.

L’Ajuntament de Castell贸 ha aprovat aquest dijous en sessi贸 plen脿ria els pressupostos municipals per a 2021 que ascendeixen a 193,82 euros, la qual cosa suposa un 7,6% m茅s que en 2020 i un 18,8% m茅s que en 2015. El pressupost ha sigut aprovat amb els vots a favor dels grups que conformen el govern municipal (PSPV-PSOE, Comprom铆s i Podem-EUPV) i els vots en contra de PP, Ciutadans i Vox. Els comptes aprovats han sigut dissenyats per a reafirmar la recuperaci贸 de Castell贸, reactivar l’economia i impulsar les pol铆tiques socials i verdes.

El regidor d’Hisenda i primer tinent d’alcaldia, David Donate, ha destacat que l’Ajuntament “encara el nou exercici amb una economia sanejada que permet afrontar els reptes de gesti贸 sense lligams”. “Els indicadors financers apunten al rigor en el desenvolupament del pressupost, que s’ha continuat caracteritzant per la gesti贸 ordenada i el sanejament del deute heretat dels anteriors governs”, ha indicat. Donate ha recalcat que el car脿cter social del pressupost es reflecteix en l’increment de les pol铆tiques de Benestar Social, que creixer脿 un 14,4% en passar dels 14,38 milions als 16,46 milions en 2021. Les pol铆tiques d’ocupaci贸 han augmentat m茅s d’un 500% des de 2015.

Aix铆 mateix, ha destacat que el pressupost consigna partides per a inversions reals per 21 milions d’euros “que permetran executar projectes de reforma i transformaci贸 urbana que incidiran a m茅s en la qualitat de vida de la ciutadania”. L’impuls a la recuperaci贸 social i econ貌mica dels pressupostos ve recollida tamb茅 en l铆nies com les Ajudes Par猫ntesis del Pla Resistir, el Pirecas, mesures fiscals de suport a sectors afectats per la covid o l’aposta per la inversi贸 p煤blica i acc茅s a fons europeus (que enguany impulsa inversions per 16,3 milions). “L’exig猫ncia ciutadana de serveis p煤blics de qualitat i la defensa del model de ciutat del benestar defineixen uns comptes que, malgrat la situaci贸 d’excepcionalitat de la covid-19, s贸n inversores i generadores per a la majoria social, especialment per a les persones m茅s vulnerables”, ha manifestat.

Per al segon tinent d’alcaldia, Ignasi Garcia, aquest 茅s un pressupost “que aposta per la creaci贸 de llocs de treball, ambici贸s i conseq眉ent amb la situaci贸 que estem vivint, un pressupost que ha de servir per a pal路liar els efectes de la crisi i avan莽ar en la recuperaci贸 econ貌mica”. El regidor ha remarcat que aquests comptes donen “esperan莽a a molts sectors estrat猫gics de la nostra ciutat, els quals necessiten el suport d’aquest ajuntament per a tirar endavant”.

Garcia ha incidit en qu猫 els pressupostos tenen com a bases fonamentals “la creaci贸 d’ocupaci贸 i la consolidaci贸 de pol铆tiques verdes i feministes”, amb accions “destinades a impulsar l’economia circular i la sostenibilitat, perqu猫 el medi ambient no pot ser una altra vegada l’煤ltima de les prioritats”. “Aquest ser脿 un pressupost amb pol铆tiques de suport als aut貌noms i xicotets empresaris, que creen riquesa i treball a la nostra ciutat”, ha destacat l’edil, qui ha recordat que “incorporem de nou la perspectiva de g猫nere, per a treballar de manera transversal per a acabar amb la desigualtat entre dones i homes”.

“L’Acord de Fadrell 茅s la millor garantia perqu猫 hi haja una eixida de la crisi justa i social; el pressupost fixa alguns dels objectius m茅s importants per a 2021”, ha afirmat el tercer tinent d’alcaldia, Fernando Navarro, que ha subratllat que els comptes “dibuixen, en mat猫ria d’agricultura, finan莽ament per a impulsar el Pla de Reactivaci贸 Agr脿ria”. Tamb茅 contemplen partides “per a millorar el prove茂ment de l’aigua potable, que necessita un major control de l’Administraci贸”. En transici贸 energ猫tica, ha ressaltat els recursos per a impulsar el Pla d’Acci贸 pel Clima i l’Energia per a reduir un 55% les emissions de CO鈧 en 2030 i l’elaboraci贸 del pla de qualitat de l’aire.

En l’脿rea d’Habitatge, ha ressaltat que el pressupost suposa “un salt qualitatiu” despr茅s de tancar-se la primera compra d’habitatges p煤blics des de 1984″, amb 200.000 per a potenciar la gesti贸 dels habitatges municipals i subvencions per als xicotets propietaris per a la Borsa de Lloguer Municipal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.