fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Programa Euglia acosta a Vila-real els beneficis de l鈥檈stimulaci贸 cerebral a trav茅s d鈥檜na confer猫ncia

El Programa Euglia acosta a Vila-real els beneficis de l鈥檈stimulaci贸 cerebral a trav茅s d鈥檜na confer猫ncia

Ha tingut lloc a la Fundaci贸 Caixa Rural de Vila-Real.

El professor de Neurologia de la Universitat Aut貌noma de Barcelona i director de l鈥橢scola de Patologia del Llenguatge de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el doctor Josep M. Vendrell, va impartir ahir de vesprada聽la conferencia Cervell, ment i benestar personal, que va tindre聽lloc a la sala d’actes de la Fundaci贸 Caixa Rural de Vila-real. La xarrada forma part del Programa Euglia, impulsat per les regidories de Sanitat, Inclusi贸 Social i Cooperaci贸 i dirigit a la prevenci贸 i rehabilitaci贸 de persones amb lesions cerebrals, malalties neurodegeneratives que cursen amb dem猫ncia, poblaci贸 infantil amb problemes d’aprenentatge o de desenvolupament i a persones interessades en la prevenci贸 i el manteniment funcional.

El programa, que ja va realitzar una prova pilot amb un grup de persones entre els mesos de gener i mar莽 de 2015, amb resultats molt positius, segons el doctor Vendrell, va obrir un nou curs al novembre, que es desenvolupar脿 fins a juny i en el qual participen una vintena d’alumnes, que aprenen a estimular i exercitar les funcions cerebrals superiors com l’atenci贸, la mem貌ria, el llenguatge, el raonament i el c脿lcul.

La xarrada va dirigida a tots els ve茂ns, especialment a aquells interessats en la mat猫ria. 鈥淓l Programa Euglia no 茅s un simple curs de mem貌ria, 茅s molt m茅s鈥, explica la regidora de Sanitat, Silvia G贸mez, qui assegura que 鈥渆l programa permet mantenir tot el nostre mapa cerebral en moviment i estimulat i ajuda a rehabilitar en els casos que 茅s necessari鈥. Aix铆 mateix, afirma que 鈥渞ealitzar gimn脿stica cerebral permet mantenir una qualitat de vida satisfact貌ria, cosa que es tornar脿 a posar de manifest a la xarrada鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.