fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Els vestits de les reines falleres de Borriana 2017 – L’opini贸 de Sergio L贸pez

Els vestits de les reines falleres de Borriana 2017 – L’opini贸 de Sergio L贸pez

He llegit en els mitjans de comunicaci贸 denominar el dibuix del vestit de les Reines Falleres de Borriana com a “Reina de Borriana” o “Reines de Borriana”, desconec si ho hauran rebatejat enguany, per貌….

Disculpeu-me la possible correcci贸, el dibuix denominat “Reina de Borriana” 茅s un dibuix realitzat per Isabel Romero, indument脿ria de la casa Paco Palau, per a una tela d’espol铆, enc脿rrec realitzat en 2005 per l’Ajuntament de Borriana i que es va teixir en els telers artesanals de la signatura Gar铆n i posteriorment en els telers de Rafael Catal谩. Sent les primeres reines a lluir-ho les del 2005 Maria Jose Bernad i Laura Ortells. Aquest dibuix en tela d’espol铆 va ser brillant per totes les Reines seg眉ents fins al 2011 a excepci贸 del 2009. El cartonatge d’aquest dibuix encara est脿 en possessi贸 i propietat de l’Ajuntament de Borriana.

img-20161107-wa0006El dibuix del vestit de les Reines Falleres del 2017 sobre tela de seda estreta 茅s un dibuix de la signatura Vives i Mar铆 que en 2011 se li va pagar, per part de l’Ajuntament de Borriana, a l’empresa per la seua exclusivitat fins que es deixara d’usar, per貌 no per l’煤s en propietat. A aquest disseny que se li va denominar en el seu moment “Buris-Ana”, desconec si se li ha canviat el nom actualment.

img-20161107-wa0009Aquest estampat floral van ser les primeres Reines a lluir-ho Aida Bort i Carla Valero i que es va utilitzar en 2012, 2013, 2014 i 2015. En 2016 es va optar per un altre dibuix en una tela “llamp脿s” de Rafael Catal谩, alliberant aix铆 a l’empresa propiet脿ria del dibuix “Buria-Ana” de la seua exclusivitat i podent comercialitzar-ho al p煤blic en general. Enguany es torna a optar per aquest dibuix en seda estreta. Magnifica elecci贸, desconec l’acord de privadesa amb l’empresa teixidora, per貌 inicialment aquest era denominat “Buris-Ana” i el dibuix per a tela d’espol铆 de propietat municipal 茅s el conegut com a “Reina de Borriana”.

Enhorabona a la indument脿ria i les Reines Falleres per la magn铆fica elecci贸 de les teles i complements.

sergio-lopez

  1. Buris-ana, 茅s marca registrada propietat de la Agrupaci贸 Borrianenca de Cultura, ABC.
    El que caldria aclarir 茅s el seg眉ent : El dibuix del vestit de les Regines Falleres del 2017 sobre tela de seda estreta 茅s un dibuix de la signatura Vives i Mar铆 que en 2011 se li va pagar, per part de l鈥橝juntament de Borriana, a l鈥檈mpresa per la seua exclusivitat fins que 茅s deixara d鈥檜sar, per貌 no per l鈥櫭簊 en propietat. A aquest disseny que se li va denominar en el seu moment 鈥淏uris-Ana鈥, desconec si se li ha canviat el nom actualment.
    Sobretot el seg眉ent concepte ” l’煤s en propietat”. La propietat del nom 茅s de l’Agrupaci贸 Borrianenca de Cultura, L’Ajuntament, ho t茅 facil, parlar amb l’ABC i ja est脿, per貌 Vives i Mar铆, no s贸n propietaris del nom Buris-Ana.

    Reply
  2. Apreciat Enrique, quan parlem d麓us en propietat ens referim al dibuix de la tela estreta, no del nom Buris-ana. L麓empresa textil Vives y Mari no es la que va posar el nom, sino l麓ajuntament de Borriana al adquirir la concesi贸 de la tela. Hi habera tingut que dir-se en aquell moment que el nom de Buris-ana era marca registrada i que es debia de demarnar permis. Salutacions.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.