fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La “Rompida de la hora” sona amb for莽a en Fitur

La “Rompida de la hora” sona amb for莽a en Fitur

A m茅s de donar a con猫ixer la Setmana Santa alcorina, a trav茅s de la recreaci贸 de la 鈥淩ompida de l’Hora鈥, l’Ajuntament aposta per la promoci贸 gastron貌mica amb la realitzaci贸 d’un 鈥渪ou-cooking鈥 de la tapa de caragols a c脿rrec de Caf猫 Pariu

Els tambors i bombos de l’Alcora han sonat avui amb for莽a en Fitur, acaparant l’atenci贸 del p煤blic assistent, amb la recreaci贸 de la Rompida de l’Hora. Un acte que cada any organitza amb gran 猫xit la Germanor del Sant铆ssim Crist del Calvari i que s’ha constitu茂t com el m茅s atraient de la Setmana Santa de l’Alcora. Un acte especial, 煤nic i pioner en tota la Comunitat Valenciana.

Aix铆, una representaci贸 de l’associaci贸 cultural 鈥渓’Alcora Tambor鈥, que aglutina a tots els tabalers de la localitat, ha recreat i fet sentir als presents l’emoci贸 que es viu a l’Alcora cada Divendres Sant, a les 12 hores, quan m茅s de mil tambors es reuneixen en la Pla莽a d’Espanya i retrunyeixen al un铆son, simulant amb redoblaments els trastorns i el cataclisme que va patir la terra quan Crist va morir.

L’alcalde de l’Alcora, V铆ctor Garcia, ha sigut l’encarregat de donar pas a la representaci贸. En la seua intervenci贸, el primer edil ha destacat la import脿ncia de la Setmana Santa alcorina. 鈥淟’Alcora viu la Setmana Santa i la Pasqua d’una manera molt especial. No en va, les celebracions dutes a terme en aquestes dates representen un dels seus principals reclams tur铆stics鈥, ha manifestat.

鈥淎 m茅s de les emotives processons, es duen a terme uns actes genu茂ns de gran import脿ncia popular que atorguen a aquesta festivitat un car脿cter distintiu鈥, entre els quals ha ressaltat: la Rompida de l’Hora, el Romiatge del Rotllo, la 鈥淒oblega鈥, el pelegrinatge per les ermites, el romiatge de Sant Vicent i la 鈥渕ocador脿鈥.

Garcia ha recordat que la 鈥淩ompida de l’Hora鈥 compta amb la distinci贸 de B茅 d’Inter猫s Cultural Immaterial i 茅s candidata a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. A m茅s, l’Ajuntament ha sol路licitat la declaraci贸 de Festa d’Inter猫s Tur铆stic de la Comunitat Valenciana. 鈥淟a Conselleria ja t茅 tota la documentaci贸 i esperem que enguany ja puguem celebrar l’obtenci贸 de tan merescuda distinci贸鈥.
A m茅s de donar a con猫ixer la Setmana Santa alcorina, a trav茅s de la recreaci贸 de la 鈥淩ompida de l’Hora鈥, l’Ajuntament tamb茅 ha apostat en la present edici贸 de Fitur per la promoci贸 gastron貌mica. Aix铆, avui s’ha dut a terme una demostraci贸 culin脿ria de la tapa de caragols a c脿rrec de Caf猫 Par铆s, guanyador de l’煤ltima edici贸 de la Ruta Gastron貌mica del Caragol. Un acte que s’ha celebrat amb gran 猫xit, en el qual els assistents han tingut l’oportunitat de degustar una exquisida tapa de caragols, especialitat t铆pica del municipi, que cobra especial protagonisme durant les Festes del Crist. A trav茅s d’aquest acte, l’Ajuntament t茅 com a objectiu promocionar la V Ruta Gastron貌mica del Caragol, que se celebrar脿 a la fi d’agost, coincidint amb les festes majors de la localitat. Es tracta d’una iniciativa que ha anat consolidant-se amb gran acceptaci贸 i que enguany aconseguir脿 la seua cinquena edici贸. A m茅s, en l’acte s’ha presentat la nova imatge de la Ruta.
L’Alcora en Fitur
L’Alcora est脿 present en Fitur 2016 amb la finalitat de donar a con猫ixer el seu potencial tur铆stic i l’脿mplia gamma de possibilitats que ofereix per a gaudir, per compte propi o en visita organitzada, del seu ric patrimoni cer脿mic, hist貌ric, cultural i natural. Festes i tradicions, esport i aventura, rutes urbanes i pel terme municipal, paratges naturals plens d’encant i racons carregats d’hist貌ria, entre altres atractius.

鈥淯na destinaci贸 d’interior a tenir molt en compte鈥

L’Alcora 茅s coneguda a nivell nacional i internacional per la seua cer脿mica. Des del punt de vista hist貌ric, gr脿cies a la producci贸 de la Real F脿brica de Pisa i Porcellana del Comte d’Aranda, del segle XVIII. I en les 煤ltimes d猫cades, per ser un dels principals nuclis de la ind煤stria cer脿mica, hereva d’aquell esplendor贸s passat.

El Museu de Cer脿mica 茅s una de les nostres joies m茅s preuades i visita obligada per a els qui desitgen con猫ixer el m茅s destacat del nostre patrimoni hist貌ric-art铆stic en cer脿mica. En ell es poden admirar les creacions de la Real F脿brica, la tradici贸 alfarera local i les m茅s avantguardistes obres de ceramistes de tot el m贸n.

L’Alcora 茅s cer脿mica, sens dubte, per貌 tamb茅 茅s molt m茅s. Tant per als amants de la naturalesa, el patrimoni o la bona taula, el nostre municipi ofereix una 脿mplia gamma de possibilitats per a gaudir per compte propi o en visita organitzada: Esport d’aventura, rutes urbanes i pel terme municipal, paratges naturals plens d’encant i racons carregats d’hist貌ria.

Un ric patrimoni hist貌ric, cultural i natural que fan de la nostra localitat una destinaci贸 tur铆stica d’interior a tenir molt en compte.

Alguna cosa al que contribueix tamb茅, en gran manera, un singular i atractiu calendari festiu. Aix铆, l’Alcora 茅s tamb茅 festa i tradici贸: el cant de l鈥檃lb脿, Sant Antoni amb la matx脿 i la r猫cua arriera, la fira del Mussol, els jornades de recreaci贸 hist貌rica Al-Qur脿 1233, les festes dels barris i les pedanies, i les Festes del Crist, les nostres festes majors, i la ruta gastron貌mica del caragol 鈥贸n bons motius per a acostar-se fins a l’Alcora i gaudir d’aquestes dates assenyalades. I com no, la nostra Setmana Santa.

Setmana Santa de l’Alcora

L’Alcora viu la Setmana Santa i la Pasqua d’una manera molt especial. No en va, les celebracions dutes a terme en aquestes dates representen un dels seus principals reclams tur铆stics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.