fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Vall d’Uix贸 posa en marxa noves mesures d’acci贸 social i econ貌mica

La Vall d’Uix贸 posa en marxa noves mesures d’acci贸 social i econ貌mica

La prioritat 茅s l’atenci贸 a les persones m茅s vulnerables i a les pimes i aut貌noms.

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 ha preparat una bateria de mesures d’acci贸 social i econ貌mica davant la situaci贸 excepcional de pand猫mia pel coronovirus, despr茅s del decret d’Estat d’Alarma que obliga la ciutadania a romandre a casa i a tancar tots els establiments i comer莽os (excepte els que cobreixen necessitats b脿siques).

L’equip de govern ha mantingut una reuni贸 per a coordinar estes mesures, que prioritzen en l’atenci贸 als m茅s vulnerables perqu猫 no queden desemparats, especialment menors i persones majors o dependents, i en l’atenci贸 i sensibilitat amb les pimes i els aut貌noms que en estes setmanes deixaran de percebre ingressos.

Com a primera mesura s’ha habilitat un servei per a atendre les necessitats de realitzar la compra d’aliments i productes farmac猫utics a les persones majors o dependents que no disposen de ning煤 que puga ajudar-los. Aix铆, poden telefonar al 964690392 en horari de 9.00 a 14.00 hores i Creu Roja realitzar脿 la distribuci贸, amb la col路laboraci贸 de voluntaris i de personal municipal si f贸ra necessari.

La segona mesura en la qual est脿 treballant l’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 茅s a garantir els menjars dels menors en situaci贸 de vulnerabilitat que ja s贸n beneficiaris de les beques de menjador escolar. Des de Serveis Socials i Educaci贸, que estan en contacte amb la Conselleria, estan estudiant el mecanisme que garantisca la distribuci贸 d’aliments a estos menors i que es posar脿 en marxa en els pr貌xims dies.

La tercera mesura va dirigida a un altre dels col路lectius m茅s afectats per la situaci贸 del coronavirus, les pimes i aut貌noms. Per a aix貌 s’estan redactant les bases espec铆fiques de subvencions per al comer莽 local, pendents de les directrius del Govern d’Espanya i de les seues l铆nies d’ajuda per a aquests sectors. Els tel猫fons d’informaci贸 per a comer莽os, serveis, empreses, aut貌noms i emprenedors s贸n 617308134, 610701941 i 610748982; i per a treballadors i aturats el 964690656 en horari de mat铆.

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 nom茅s mantindr脿 els seus serveis essencials i no es prestar脿 atenci贸 al p煤blic, com a mesura de prevenci贸 i seguretat i davant la suspensi贸 de tots els terminis administratius amb el decret de l’Estat d’Alarma. No obstant aix貌, es garanteix el funcionament administratiu i tamb茅 es mantenen els 貌rgans de govern (plens, comissions, etc) per a garantir el funcionament municipal i de la ciutat.

La Policia Local (en col路laboraci贸 amb la Gu脿rdia Civil) est脿 extremant els controls en la via p煤blica, tant a vianants com a vehicles, per a garantir el compliment del decret de l’Estat d’Alarma del Govern d’Espanya, que nom茅s permet eixir de casa per a treballar, comprar aliments o motius de for莽a major. L’incompliment d’estes mesures implica sancions econ貌miques.

Leave a Reply

Your email address will not be published.