fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament divulga valors ambientals entre el p煤blic familiar amb la campanya Castell贸+Sostenible

L’Ajuntament divulga valors ambientals entre el p煤blic familiar amb la campanya Castell贸+Sostenible

La regidora Sara Us贸 presenta la programaci贸 anual d’aquesta iniciativa que s’estrena aquest dissabte en la P猫rgola.

Reciclat, estalvi d’aigua, ecodisseny, agricultura ecol貌gica, protecci贸 dunar, alimentaci贸 sostenible, solidaritat i sostenibilitat… S贸n algunes de les tem脿tiques que abordar脿 la campanya anual Castell贸+Sostenible que ha presentat avui la regidora de Sostenibilitat Ambiental de l’Ajuntament de Castell贸, Sara Va usar. “Aquesta iniciativa va dirigida al p煤blic familiar i t茅 com divulgar h脿bits respectuosos amb el medi ambient des d’una doble perspectiva, l煤dica i did脿ctica, a trav茅s de tallers pr脿ctics, jocs educatius i una zona did脿ctica”.

Castell贸+Sostenible consta de 12 sessions, una al mes, distribu茂des en diverses tem脿tiques relacionades amb la protecci贸 del medi ambient “que permetran treballar conceptes com el cicle integral de l’aigua, el reciclat, la mobilitat sostenible per貌 tamb茅 uns altres menys habituals en aquest tipus de campanyes dirigides a p煤blic infantil com la petjada de carboni, la protecci贸 dunar, els productes de quil貌metre zero, la flora aut貌ctona, etc猫tera”, ha explicat Us贸, que ha estat acompanyada en la presentaci贸 per Raquel G贸mez, d’Objetivo Cero. Us贸 ha agra茂t a la dotzena de patrocinadors “el respatler a una iniciativa que pret茅n ajudar a consolidar una programaci贸 d’educaci贸 ambiental cont铆nua que ens ajude a aconseguir una ciutat m茅s sostenible”.

Totes les jornades s’estructuren entorn de tres blocs: un aula did脿ctica on es projectar脿 un v铆deo o es faran xarrades sobre el concepte a treballar; una zona de jocs, en la qual es pret茅n plasmar de forma did脿ctica all貌 que s’ha mostrat en la part te貌rica i, finalment, una zona de tallers on materialitzaran el seu propi projecte sostenible. Les sessions se celebraran els dissabtes al mat铆 d’11.00 a 14.00 en espais com la P猫rgola, els Serveis Municipals Agraris (C脿mera Agr脿ria) i la platja del Serradal a l’estiu.

La campanya, desenvolupada per l’empresa especialitzada en sostenibilitat ambiental Objectivo Cero, compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Castell贸 i les seg眉ents entitats: Cuinatur, Bricomart, Facsa C脿mping Torre la Sal 2, Voramar, el3ments, Art Tere, Maquiver, Su Taxi, BiciMensajer铆a CS, Serigift i Pammene.

Aix铆 mateix, s’ha desenvolupat la p脿gina web www.castellomessostenible.com on trobaran informaci贸 detallada de cadascuna de les sessions, fitxes d’algunes activitats i informaci贸 relacionades, s’ha obert una p脿gina en Facebook per a augmentar la difusi贸 i s’elaborat un v铆deo promocional.

 

PROGRAMACI脫 CASTELL脫 + SOSTENIBLE

Dissabte 30 de gener | La P猫rgola | D’11:00 a 14:00 hores

Sessi贸 centrada en el reciclatge amb la qual es pret茅n insistir en la import脿ncia de reciclar per a la conservaci贸 del medi ambient. Els i les participants podran fabricar els seus propis objectes *ecodise帽ados.

Dissabte 6 de febrer | La P猫rgola | 11.00 a 14.00

Sessi贸 dedicada a fomentar l’estalvi d’aigua i conscienciar sobre la seua import脿ncia. La sessi贸 inclou una projecci贸 on s’explicar脿 el concepte de cicle integral de l’aigua, les bones pr脿ctiques en l’煤s i consum d’aigua en les llars i els problemes derivats de la contaminaci贸.

Dissabte 26 de mar莽 | Serveis Agraris Municipals | 11.00 a 14.00

Jornada centrada en el *ecodise帽o en la qual, des d’un punt de vista did脿ctic, s’explicar脿 el concepte de cicle de vida dels productes i la import脿ncia de reduir, reutilitzar i reciclar materials per a garantir la protecci贸 del medi ambient.

Dissabte 30 d’abril | Serveis Agraris Municipals | 11.00 a 14.00

Sessi贸 dedicada a la protecci贸 de la flora, en la qual s’explicaran els conceptes de bot脿nica, diversitat d’esp猫cies, amenaces i la necessitat de protegir les esp猫cies de flora aut貌ctones.

Dissabte 21 de maig | La P猫rgola | 11.00 a 14.00

Destinada a l’alimentaci贸 saludable, l’aula did脿ctica de la qual abordar脿 el concepte d’alimentaci贸 sostenible, la necessitat de consumir aliments locals i de temporada i els efectes negatius de l’agricultura, ramaderia i pesca intensiva.

Dissabte 25 de juny | La P猫rgola | 11.00 a 14.00

S’explicar脿 el concepte d’efici猫ncia energ猫tica, les millors pr脿ctiques d’efici猫ncia energ猫tica en la llar i el significat i la import脿ncia de calcular la petjada de carboni.

Dissabte 30 de juliol | Platja del Serradal | 11.00 a 14.00

Activitats enfocades a la protecci贸 de les dunes i les caracter铆stiques de l’ecosistema i les principals amenaces per a la seua conservaci贸.

Dissabte 27 d’agost | Platja del Serradal | 11.00 a 14.00

Sessi贸 dedicada a la protecci贸 de costes i el litoral mediterrani i els efectes del litoral derivats del proc茅s de l’escalfament global.

Dissabte 24 de setembre | La P猫rgola | 11.00 a 14.00

Els tallers es reprenen en la P猫rgola la sessi贸 did脿ctica explicar脿 els conceptes de mobilitat sostenible, les regles de seguretat vial i la import脿ncia que t茅 despla莽ar-se en mitjans m茅s nets.

Dissabte 29 d’octubre | La P猫rgola | 11.00 a 14.00

Jornada dedicada a con猫ixer els avantatges de l’agricultura sostenible, formes de cultiu ecol貌giques i beneficis dels horts urbans ecol貌gics.

Dissabte 19 de novembre | La P猫rgola | 11.00 a 14.00

Tallers d’ecodisseny de Nadal amb l’objectiu de fomentar la reutilitzaci贸 i conscienciar contra el consumisme.

Dissabte 17 de desembre | La P猫rgola | 11.00 a 14.00

L’esdeveniment de tancament de la campanya conjugar脿 la sostenibilitat i la solidaritat, amb la participaci贸 d’ONG. Al llarg de l’any, es proposaran diverses causes solid脿ries, que els ciutadans podran votar, perqu猫 els beneficis recaptats de l’煤ltima sessi贸, vagen destinats a la causa que m茅s vots tinga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.