fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament finalitza la senyalitzaci贸 de les nou rutes ciclotur铆stiques existents a la ciutat

L’Ajuntament finalitza la senyalitzaci贸 de les nou rutes ciclotur铆stiques existents a la ciutat

Enric Porcar, anuncia la realitzaci贸 de ‘bicicletades’ per a donar a con茅ixer les rutes i el seu paisatge, cultura, bot脿nica i territori

L’Ajuntament de Castell贸 ja ha finalitzat els treballs de senyalitzaci贸 de les nou rutes ciclotur铆stiques urbanes i periurbanes que estaven dissenyades des de fa algun temps per part del club de ciclistes ‘Caragols de Muntanya’. Els treballs de senyalitzaci贸 s’han dut a terme gr脿cies a un conveni de col路laboraci贸 amb l’Ag猫ncia Valenciana de Turisme (AVT), que ha subvencionat la iniciativa amb 50.000 鈧, amb l’objectiu de posar en valor els recursos tur铆stics del municipi a turistes i visitants, per貌 tamb茅 per als propis ciutadans de Castell贸.

El conveni, que va ser signat el passat mes de novembre, pretenia completar els m茅s de 140 quil貌metres de recorregut que, encara que ja estaven sent usats per practicants del ciclisme, mancaven de senyalitzaci贸 que permetera als usuaris ser guiats i advertits de possibles perills. Amb la senyalitzaci贸 de les mateixes s’ha pret猫s la minimitzaci贸 de risc per als usuaris i aconseguir una major flu茂desa del tr脿nsit.

La senyalitzaci贸 vertical indica tant l’el sentit de cada ruta, fins i tot si la ruta 茅s apta per a circular en tots dos sentits, com a situacions de perill tals com a passos d’aigua, descensos perillosos, elevacions de dificultat t猫cnica o interseccions amb carreteres transitades.

‘Bicicletades’ organitzades pel Patronat d’Esports

Des del Patronat d’Esports, amb el regidor d’Esports al capdavant, ja han anunciat la pr貌xima realitzaci贸 de diverses ‘bicicletades’ per a donar a con猫ixer amb tot detall aquestes 9 rutes “i rec贸rrer llocs que per a molts resultaran sorprenentment desconeguts”, ha comentat el regidor Porcar.

Les ‘bicicletades’ es realitzaran des del mes de febrer i fins a juny, amb una freq眉猫ncia de dues cada mes. A m茅s, des del Patronat s’han programat una s猫rie d’activitats paral路leles: “la idea 茅s dotar de contingut aquestes eixides amb explicacions culturals, paisatg铆stiques, bot脿niques i, en general, de coneixement del territori”, ha anunciat Porcar.

Les rutes tenen un gran atractiu tur铆stic i podran ser gaudides per un gran ventall de p煤blic, ja que quasi totes s贸n rutes curtes i senzilles, amb esc脿s desnivell (m脿xim de 50 metres), i amb una longitud que va dels 6 fins als 20 quil貌metres. En el cas de les rutes m茅s dif铆cils tenen una dist脿ncia de 18 a 25 quil貌metres amb un desnivell m脿xim de 550 metres. Concretament, les rutes que senyalitzades han sigut: Sant Roc de Canet-Bas铆lica de Lled贸, Parc Meridi脿-Marjaleria, Senillar-Mol铆 la Font, Ermites del Camin脿s Sud, Riu Sec-L’Horta, Fadrell-Salt de la N煤via; Cam铆 del Canal-L’Enramada, Font de la Salut-Magdalena i Dip貌sit Verd-El Collet. Les sis primeres tenen un grau de dificultat f脿cil, mentre que Cam铆 del Canal-L’Enramada 茅s de dificultat mitjana; Font de la Salut-Magdalena 茅s dif铆cil i Dip貌sit Verd-El Collet 茅s molt dif铆cil. Totes elles parteixen des del mateix punt: el Parc dels Jocs Tradicionals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.