fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament i l’Associaci贸 d’Aturats posen en marxa un projecte per a millorar l’acc茅s a l’ocupaci贸 de les persones desocupades

L’Ajuntament i l’Associaci贸 d’Aturats posen en marxa un projecte per a millorar l’acc茅s a l’ocupaci贸 de les persones desocupades

Marco i Navarro signen un conveni per a desenvolupar un projecte que inclou la realitzaci贸 d’un butllet铆 informatiu amb totes les ofertes d’ocupaci贸 de la ciutat i la realitzaci贸 de xarrades, entre altres iniciatives

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, i la tinent d’alcaldia i regidora d’Impuls de l’Activitat Econ貌mica i Ocupaci贸, Patr铆cia Puerta, han signat conveni de col路laboraci贸 amb Arturo Navarro, president de l’Associaci贸 d’Aturats de Castell贸, per a desenvolupar conjuntament el projecte “L’ocupaci贸 genera benefici a la ciutat” que t茅 entre els seus objectius millorar l’acc茅s a l’ocupaci贸 de les persones aturades de la capital de la Plana.

L’Ajuntament de Castell贸 ha cedit a l’associaci贸 un despatx de treball situat en les depend猫ncies municipals del carrer Enmig perqu猫 puga desenvolupar les seues activitats i, en concret, aquest projecte que es dirigeix al col路lectiu de persones aturades de la ciutat i tamb茅 a les empreses i persones ocupadores.

D’aquesta forma, l’Associaci贸 d’Aturats de Castell贸 realitzar脿 setmanalment un butllet铆 informatiu, amb car脿cter gratu茂t, sobre ofertes d’ocupaci贸 i ho remetr脿 a l’Ag猫ncia de Desenvolupament Local del ajuntament per a la seua difusi贸. Aix铆 mateix, mantindr脿 actualitzada la informaci贸 sobre ofertes d’ocupaci贸 en la seua p脿gina web http://paradosdecastellon.org i xarxes socials.

L’Associaci贸 d’Aturats de Castell贸 tamb茅 impartir脿 de forma gratu茂ta tres xarrades anuals sobre la cerca d’ocupaci贸 en xarxes socials i mitjans tradicionals dirigides a la poblaci贸 aturada del nostre municipi. En finalitzar el projecte, aquesta entitat facilitar脿 a l’Ag猫ncia de Desenvolupament Local una mem貌ria final del projecte on consten les accions realitzades i el nombre de persones que han participat en les xarrades informatives. En aquest informe anual es far脿 constar la desagregaci贸 de les dades per sexe de totes les persones participants o usu脿ries d’aquest projecte en compliment de l’II Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes de l’Ajuntament de Castell贸.

L’alcaldessa de Castell贸 ha mostrat la seua satisfacci贸 per la signatura d’aquest conveni ja que 茅s una antiga reivindicaci贸 del PSPV-PSOE de Castell贸 que ja va demanar a l’anterior govern que col路laborara amb aquesta associaci贸 en una moci贸 presentada al juliol de 2013. Marco ha explicat que “el Govern Local t茅 la intenci贸 de col路laborar amb el teixit associatiu i especialment amb les associacions que contribueixen a millorar la ocupabilitat de la ciutadania de Castell贸, at猫s que l’acc茅s a l’ocupaci贸 茅s una de les prioritats municipals ja que contribueix a la millora de la qualitat de vida”.

La primera edil ha destacat el treball que realitza aquest col路lectiu, de forma totalment desinteressada, informant sobre les ofertes d’ocupaci贸 que puguen interessar a les persones en atur que viuen en la ciutat de Castell贸 o voltants. “脡s molt destacable la labor informativa que realitza l’Associaci贸 d’Aturats de Castell贸 a trav茅s de la seua p脿gina web, de les seues xarxes socials i dels dossiers setmanals que arrepleguen totes les ofertes de treball” ha explicat Marco.

Amparo Marco ha recordat que l’objectiu del Govern Municipal 茅s treballar conjuntament amb tots els agents relacionats amb l’ocupaci贸 per a ajudar a generar ocupaci贸 digna i de qualitat, per aquest motiu s’ha impulsat el Pacte Local per l’Ocupaci贸 amb una partida de 300.000 euros en el pressupost de 2016 despr茅s d’encadenar tres anys (2013, 2014 i 2015) sense consignaci贸.

La ciutadania de Castell贸 viu una situaci贸 insostenible amb m茅s de 16.000 persones aturades. El nostre objectiu 茅s tornar a crear ocupaci贸 en mat猫ria industrial i comercial i en l’脿mbit de la innovaci贸, perqu猫 qualsevol ciutad脿 que tinga una idea no es quede desemparat i no la puga engegar per falta de recursos. Volem tornar a crear ocupaci贸 per貌 tamb茅 volem diversificar l’economia de Castell贸 ja que aquestes elevades taxes de desocupaci贸 es deuen en gran manera al fet que l’economia de la nostra ciutat, i de la nostra prov铆ncia, ha sigut un monocultiu industrial del taulell” ha concl貌s Marco.

Leave a Reply

Your email address will not be published.