fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Gu脿rdia Civil compleix 172 anys a L’Alcora

La Gu脿rdia Civil compleix 172 anys a L’Alcora

Fundada pel Duc d’Ahumada, va ser creada per Real Ordre del 13 de Maig d’1.844 durant el regnat d’Isabel II.

A l’Alcora van arribar a mitjan XIX, instal路lant-se en la Costanera delAdvocat. Un document del 16 de Novembre d’1.853 i signat pel Coronel de Castell贸 D. Marcelino J. 脕lvarez, diu: Que el Lloc de l’Alcora, pertany a la Secci贸 5陋, L铆nia 2. Vigilen: l’Alcora, i pedanies, Figueroles, Llucena, Castell de castells,聽Argeleta, Vallada聽, Fanzara, Ribesalbes i Costur.
El Ple Municipal del dia 2 d’octubre d’1.893, autoritza a l’alcalde D. Crist贸bal Mesquita, perqu猫 verifique el contracte amb el Sr. Tte. Coronel, Cap de la Comand脿ncia de la G. Civil, respecte a que l’Ajuntament es compromet a donar una casa perqu猫 l’ocupe aquesta for莽a. Parlem de l’antic convent de Franciscans, ja ocupada en part per l’hospital de pobres.

Una vegada habilitat el convent, perqu猫 l’edifici poguera ser compartit entre l’hospital de pobres i la Gu脿rdia Civil, la Benem猫rita es va mudar a aquest nou i millor dotat Caserna. Posteriorment, fruit de les donacions (solar i diners) de D. Jos茅 P铆scopo Gil del Castillo, es va construir la primig猫nia Caserna, inaugurant-se el dia 28 d’agost d’1.927, Festivitat del Crist. Des d’aqueixa data, la Gu脿rdia Civil es troben en el mateix lloc, si ben avui amb un nou i renovat Caserna, constru茂t sobre el solar de l’anterior.

Per Jos茅 Manuel Pucho Ten, Cronista de l’Alcora

Leave a Reply

Your email address will not be published.