fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Marta Barrachina obri la Diputació als damnificats pels incendis i demana un ple que “convertisca les seues necessitats en objectius”

Marta Barrachina obri la Diputació als damnificats pels incendis i demana un ple que “convertisca les seues necessitats en objectius”

La presidenta provincial del PPCS, Marta Barrachina, es reuneix amb els alcaldes de Lucena, Torás, Figueroles i Caudiel junt als diputats Salvador Aguilella, Vicente Rodríguez i Nieves Martínez.

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, ha obert hui les portes del Palau Provincial de les Aules a tots els damnificats pels incendis que aquest mes d’agost han calcinat més de 20.000 hectàrees de massa forestal a la província. “Les seues necessitats són les nostres, i per això hui sol·licitem un ple extraordinari perquè el full de ruta que els nostres pobles ens marquen siga la que guie els objectius d’aquesta institució”.

 

Marta Barrachina ha reivindicat “el protagonisme dels qui ho han perdut tot” en una reunió convocada “per a escoltar i treballar braç a braç en la cerca de solucions”. Una taula de treball a la qual s’han donat cita alcaldes de municipis afectats com Torás, Lucena, Caudiel i Figueroles i en la qual Marta Barrachina ha convertit en protagonistes “als qui realment ho són, els nostres pobles, el nostre interior”.

 

La reunió, a la qual també han assistit el diputat provincial i portaveu del PP en Diputació, Salvador Aguilella, al costat dels diputats Vicente Rodríguez i Nieves Martínez, ha servit per a “establir les prioritats dels nostres veïns i convertir les seues urgències en les nostres obligacions”. Per a això, “és necessari celebrar un ple extraordinari que de manera urgent aprove aquest full de ruta” i a partir d’un acord “que és un pacte amb la província”, desgranar la bateria d’accions “que han de garantir l’aplicació d’una sèrie de mesures extraordinàries per a eixir de la devastació”.

 

Aquest pla d’acció, “sòlid, ampli i contundent”, ha de “aprendre de l’ocorregut per a evitar cometre errors en el futur”. “I en el PP creiem que la millor manera de fer-ho és escoltar als qui hui ací m’acompanyen”.

 

Marta Barrachina, que ha volgut agrair en primera instància el treball “de tots aquells professionals, voluntaris i veïns que s’han emprat en cos i ànima en l’extinció de les flames”, ha considerat una prioritat la redacció d’un informe que avalue els danys forestals i que quantifique els costos, a més de “convocar en el termini d’un mes un pla d’ocupació que permeta contractar persones en atur per a reparar instal·lacions i serveis afectats pel foc”.

 

La líder provincial del PPCS defensa una línia de subvencions “que permeta mantindre nets els terrenys agrícoles que han quedat abandonats, perquè en aquest drama que tots hem viscut s’ha demostrat la utilitat dels mateixos com a tallafocs”. Aquestes ajudes no han de ser úniques. “Cal ajudar als sectors econòmics dels termes municipals afectats, com l’hostaleria, les cases rurals, les empreses encarregades de l’organització d’activitats en la naturalesa…”, i “és urgent crear una oficina tècnica que, desplaçada a cadascun dels ajuntaments afectats pels incendis garantisca la tramitació d’ajudes a veïns i consistoris”.

 

En paral·lel, Marta Barrachina proposa que la Diputació aprove, en el termini màxim d’un mes des de l’acord plenari, una línia d’ajudes que rescat a municipis que havent patit un incendi no tenen la consideració de Gran Incendi. Aquests fons, han de garantir el desenvolupament dels treballs de neteja i regeneració, al mateix temps que s’ha de fomentar la concessió d’ajudes per a les parcel·les amb cultius en producció.

 

Així mateix, el PPCS reclama prorrogar les línies i programes d’ajuda que els ajuntaments afectats tenen concedides “atenent un escenari totalment advers com és al qual s’enfronten”, al mateix temps que establir una línia d’ajuda per a costejar les despeses que de manera extraordinària hagen hagut d’assumir.

 

Aquestes són mesures que parteixen del territori, que demana que se li escolte i es prenga en consideració tots els seus plantejaments”, assenyala la líder del PPCS. Per això, “demanem el focus per a les seues demandes que han de ser els nostres objectius”. Sobretot explotant la capacitat de la Diputació de Castelló per a coordinar amb les empreses d’electricitat, aigua i telefonia el restabliment dels serveis als veïns i municipis afectats. I fer-ho amb un compromís ferm i eficaç que avalue, periòdicament, el grau de compliment dels objectius a través d’una Oficina de Coordinació i Seguiment, així com una comissió informativa especial i permanent sobre incendis. “No podem oblidar el que ha ocorregut i hem d’aprendre per a previndre. Per això resulta bàsic traçar un mapa de la província de Castelló on es determine l’alt risc d’incendi forestal per falta de neteja de les muntanyes”.

 

Tot això, ha conclòs Marta Barrachina, amb “el compromís que aquesta Diputació recolze la declaració de zona greument afectada per una emergència de Protecció Civil que des del PPCS hem sol·licitat a tots els nivells institucionals, des de la Diputació a les Corts, fins al Congrés i el Senat”, ha conclòs la presidenta provincial del PPCS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.