fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Nules contra els excrements

Nules contra els excrements

L’Ajuntament llança la campanya de conscienciació per a l’arreplega d’excrements canins.

Així, s’ha començat a conscienciar la població amb el repartiment d’una sèrie de díptics per diferents zones del municipi, en els quals es busca aconseguir «que els propietaris d’aquestes mascotes arrepleguen els seus excrements perquè entre tots puguem tindre un Nules més net del que és habitual», en paraules de Romero. En aquest repartiment també han col·laborat les Ames de Casa, Cantalobos i CEAM.

Ja a principi de gener es va iniciar per part de la Policia Municipal aquesta campanya per a fer complir l’ordenança i, amb l’objectiu ara, perquè es complisquen aquestes “obligacions inexorables”, en paraules de l’alcalde, David García, està sent reforçar la vigilància en les zones on, després d’un estudi i diferents assemblees veïnals, s’han detectat en major mesura problemes amb excrements de gos a la via pública amb l’objectiu que “els propietaris dels gossos que no compleixen les seues obligacions vegen que poden ser sancionats i que ho seran amb els màxims establits per l’ordenança”.

Així, ja s’està informant la població perquè tots els veïns i veïnes coneguen «les conseqüències directes que té no complir les obligacions de gastar bosses i mantindre la localitat neta”, en paraules de l’alcalde.

De moment, Romero recorda que estan «anant de paisà per a portar a terme aquestes sancions, i de moment s’han fet prop de 20 multes, d’un import de uns 700 euros cadascuna d’aquestes».

Col·laboració veïnal

El lema de la campanya, llançada amb fullets aquesta setmana, és ‘Fes que el poble m’estime…’, ‘Fes-ho per ell, arreplega els excrements del teu gos. Per un poble més net’. Amb aquest objectiu, el regidor de Sanitat recorda una sèrie de recomanacions consistents a «portar bosses en traure’ls a passejar, portar sempre la nostra mascota amb corretja i identificada, i arreplegar els excrements i depositar-los a la paperera o al contenidor més pròxim».

Per acabar, també es recorda que cal censar els nostres cans a l’oficina de la Regidoria de Sanitat, així com tindre la seua cartilla sanitària al dia. Per a més informació, en el telèfon de la Policia Local, 964 670 164, resoldran tots els possibles dubtes.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.