fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Onda acomiada els actes del ‘Mar莽 de la dona’ amb el teatre f貌rum ‘a-Dona’t’

Onda acomiada els actes del ‘Mar莽 de la dona’ amb el teatre f貌rum ‘a-Dona’t’

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, valora positivament el programa d’activitats culturals que el consistori ha organitzat per sensibilitzar i educar en el foment de la igualtat.

L’Ajuntament d’Onda ha concl貌s aquest dijous la programaci贸 especial que ha realitzat amb motiu del ‘Mar莽 de la d贸na’. El municipi ha acomiadat en la Cassola aquest programa cultural amb ‘a-Dona’t’ , amb el que dones de cultura cr铆tica ha oferit un teatre f貌rum que versava sobre la viol猫ncia de g猫nere. “Diferents actrius onderes van remoure els sentiments del nombr贸s p煤blic assistent en un acte que va servir per acomiadar una programaci贸 destacable”, ha explicat l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, qui ha valorat molt positivament aquest projecte que l’equip de govern socialista ha recuperat despr茅s de quatre anys de deixadesa del Partit Popular.

Durant el transcurs de tot aquest mes, el consistori ha dut a terme una campanya de sensibilitzaci贸 i educaci贸 en el foment de la igualtat, que se suma a les iniciatives i programes que l’Ajuntament realitza durant tot l’any. “Amb l’objectiu d’afavorir la igualtat d’oportunitats i donar resposta a les necessitats que des del consistori s’han detectat en aquest col路lectiu, l’Ajuntament est脿 elaborant amb la Fundaci贸 Isonomia el II Pla d’Igualtat Municipal que, en uns mesos, ser脿 una realitat”, ha assegurat Huguet. Mentrestant, l’equip de govern socialista ha preparat un mes replet de xarrades, tallers, presentacions de llibres, obres de teatre i exposicions, incloses en una programaci贸 dirigida a diferents p煤blics de la poblaci贸. “La gran aflu猫ncia de p煤blic en alguns actes programats i els bons resultats que s’han palpat en els tallers, ens motiva per seguir treballant en aquesta l铆nia i a preparar una nova edici贸 del Mar莽 de la D贸na en 2017”, ha augurat Huguet.
Onda s’ha convertit en un municipi m茅s inclusiu, just i igualitari, durant un mes en qu猫 ha destacat, entre altres activitats, l’exposici贸 ‘Be(r)sos il路lustrats. Dones’, d’Irene Garc铆a, que romandr脿 oberta en el Centre d’Ocupaci贸 i Cultura fins al proper 1 d’abril. Durant l’emocionant inauguraci贸 d’aquesta mostra que recopila moments, sensacions i lluita al voltant de la dona, el p煤blic va prendre protagonisme i va llegir poemes reivindicatius de l’autor local Albert Bell茅s.

Aix铆 mateix, s’han realitzat xarrades impartides per psic貌legs com la ‘Igualtat d’oportunitats a l’脿mbit laboral’, dirigida a j贸vens d’entre 14 i 20 anys procedents de cultures on el paper de la dona queda generalment relegat a un segon lloc.

Tamb茅 han tingut gran aflu猫ncia de p煤blic la projecci贸 de pel路l铆cules com ‘MA MA’ o ‘Sufragistes’ que van emocionar als espectadors, o films per als m茅s menuts com ‘La muntanya m脿gica’. En aquesta l铆nia, Huguet ha insistit en la import脿ncia d’incidir en els m茅s menuts d’Onda, “ja que s贸n els que s’estan formant i han de deslligar-se dels estereotips centrats en les desigualtats”. Amb aquest objectiu, l’equip de govern tamb茅 ha elaborat tallers i xarrades dirigides als xiquets i xiquetes m茅s xicotets del municipi, com el taller de coeducaci贸 titulat ‘Les dones de la hist貌ria’, contacontes sobre la igualtat, o el teatre f貌rum ‘Com quedem’ dirigit a l’alumnat d’educaci贸 secund脿ria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.