fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda està preparada per aconseguir les ajudes de la Generalitat i del Ministeri per rehabilitar edificis

Onda està preparada per aconseguir les ajudes de la Generalitat i del Ministeri per rehabilitar edificis

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, presenta als diputats autonòmics el Pla de Rehabilitació de l’equip de govern amb el qual optarà a les ajudes dirigides al lloguer d’habitatges, rehabilitació edificatòria i regeneració i renovació urbanes.

L’alcalde Ximo Huguet ha assegurat que “Onda està preparada per aconseguir les ajudes que tant el Ministeri com la Generalitat convocaran en aquest primer trimestre de l’any per al foment del lloguer d’habitatge, rehabilitació edificatòria i regeneració i renovació urbanes”. Així ho ha manifestat després de la trobada que ha mantingut aquest matí amb els diputats autonòmics Toñi Serna i David Cerdán, que han visitat Onda per recollir les necessitats de la ciutat i conèixer de primera mà el potent Pla de Rehabilitació d’Habitatges i Edificis que ha elaborat l’equip de govern socialista.

L’alcalde s’ha mostrat optimista i confiat a aconseguir finançament d’aquest Pla Estatal que té un pressupost de 12 milions d’euros provinents del Ministeri i l’Administració Autonòmica després que el diputat Cerdán assegurara que “Onda no es pot quedar fora d’aquestes ajudes, perquè tant l’evolució del seu casc històric com la gestió dels distints governs socialistes en aquesta matèria han sigut sempre un clar exemple a seguir a la província”. Les ajudes aniran destinades a obres de conservació, a obres de sostenibilitat i a obres d’accessibilitat, sent el sostre de l’ajuda de 15 mil euros per habitatge i 100 metres quadrats per local. El Ministeri subvencionarà el 35 % del cost subvencionable de cada tipus d’actuació amb un límit de 11.000 euros, a que cal sumar el 10 % de la Generalitat del cost subvencionable amb un límit de 4.000 euros.

A més d’una visita pel centre històric, els diputats autonòmics, junt amb membres de l’equip de govern socialista, han visitat alguns centres educatius d’Onda que presenten deficiències, com la Secció IES Serra d’Espadà i el Miralcamp. En aquesta línia, la regidora d’Educació Encarna Ribes ha recordat que “una de les primeres accions de govern va ser visitar la Secció IES Serra d’Espadà, junt amb els tècnics municipals perquè aquests elaboraren un informe i detallaren les deficiències de l’edifici. El document es va remetre a la Conselleria d’Educació i als Serveis Territorials d’Educació”. En aquest sentit, la regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Onda, Encarna Ribes, ha assegurat després de la visita dels diputats que “la Conselleria està estudiant en quin punt es troba la problemàtica i ha mostrat el seu compromís per millorar els desperfectes del centre com més prompte millor”.

L’Ajuntament informa al sector de la construcció

Per a Huguet, la rehabilitació “és una oportunitat de reactivació de l’economia”. Per aquest  motiu, l’Ajuntament ha posat en marxa, “com a motor per a la creació d’ocupació en la ciutat, ajudes econòmiques per a la conservació i rehabilitació de habitatges i edificis en Onda, que premien la millora de l’eficiència energètica, l’eliminació de les barreres arquitectòniques i l’ús de ceràmica”. Així ho ha explicat l’alcalde d’Onda a una nombrosa representació del sector de la construcció durant una jornada informativa que ha organitzat l’Ajuntament d’Onda. Durant la trobada, la regidora d’Urbanisme del consistori, Marta Piquer,  i tècnics de l’Ajuntament han desgranat davant de representants del sector el Pla de Rehabilitació que ajudarà a reactivar l’economia local.

Concretament, en 2016, els onders podran percebre en 2016 ajudes de fins als 4.000 euros en habitatge individual i una ajuda màxima de 5.000 euros  per a reformes en edificis plurifamiliars o residencials respecte a les bases de l’anterior equip de govern. El pressupost mínim per a poder optar a aquestes ajudes és de 1.200 euros per habitatge individual i 2.000 euros per a edificis plurifamiliars o residencials.

Les subvencions previstes per a aquesta convocatòria tenen un pressupost inicial de 250.000 euros, que es podria ampliar si fóra necessari, i l’import mínim als efectes d’optar a la subvenció és per habitatges individuals de 1.200 euros i de 2.000 per a la resta, sent subvencionables fins al 70% del pressupost. De la mateixa manera, Piquer ha recordat que les noves bases també suposa incrementar les quanties de les ajudes basant-se en les necessitats socials, “com poden ser la condició de parat de llarga duració o la d’aquells amb rendes  més baixes”. Finalment, Piquer ha informat que les ajudes a la rehabilitació de façanes en el centre històric s’inclouen en aquestes bases, unificant el criteri de concessió de la prestació econòmica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.