fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Onda iniciar脿 el dimarts l’excavaci贸 arqueol貌gica en el Cam铆 Castell贸

Onda iniciar脿 el dimarts l’excavaci贸 arqueol貌gica en el Cam铆 Castell贸

Un equip arque貌leg realitzar脿 diversos sondejos per documentar la possible exist猫ncia de restes en el subs貌l pr貌xim al Mol铆 del Bass贸, previ pas a l’inici de la remodelaci贸 del carrer.

La regidora d’urbanisme de l’Ajuntament d’Onda, Marta Piquer, ha anunciat que dimarts que el proper 5 d’abril es dur脿 a terme l’execuci贸 de la intervenci贸 arqueol貌gica en el Cam铆 Castell贸 amb motiu de la remodelaci贸 del carrer.

L’obra, que suposar脿 una inversi贸 de 200.000 euros, consisteix en l’adequaci贸 del Cam铆 Castell贸 perqu猫 mantinga la mateixa est猫tica que la resta de carrers del centre hist貌ric o la聽 instal路laci贸 pr猫via de les canalitzacions per al futur soterrament de l’estesa el猫ctrica, entre altres actuacions. En aquesta l铆nia, Piquer ha recordat que l’equip de govern socialista de l’Ajuntament d’Onda es va veure obligat a聽 paralitzar el projecte, iniciat la passada legislatura, despr茅s de revisar una s猫rie de q眉estions que no estaven ben definides, com la seguretat vi脿ria dels ciutadans, especialment de xiquets i ancians.

Una vegada eliminat el tr脿fic rodat del carrer, excepte per a residents i urg猫ncies, la regidora d’urbanisme ha informat que el dimarts es projectar脿 la realitzaci贸, amb mitjans manuals i excavaci贸 arqueol貌gica, mitjan莽ant diversos sondejos. A fi de documentar la possible exist猫ncia de restes arqueol貌giques en el subs貌l pr貌xim al Mol铆 del Bass贸, l’equip arque貌leg realitzar脿 tres tastos de 4×4 metres, amb una superf铆cie de 48m虏 cada un, per posteriorment realitzar el dibuix arqueol貌gic amb geoposicionament, desallotjament de terra i una mem貌ria cient铆fica. Finalment, duran a terme el seguiment de les obres d’execuci贸 de la zona.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.