fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Ordenança en Almassora contra els gossos perillosos

Ordenança en Almassora contra els gossos perillosos

El ple aprova aquesta vesprada la modificació de la normativa municipal.

El ple de l’Ajuntament d’Almassora modificarà aquesta vesprada l’ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals per a, entre d’altres, establir les bases per a la tinença d’animals potencialment perillosos. La nova normativa s’adaptarà a la legislació valenciana per a aclarir les discrepàncies legislatives i incidir sobre els gossos perillosos, classificar-los, concretar l’ús del morrió i limitar el termini administratiu que regula la llicència administrativa, segons ha indicat l’edil de Medi Ambient, María José Tormo.

La normativa fixa 15 tipus de cans perillosos, en funció de les races o creus de races entre ells, a més d’uns altres que sense pertànyer a aquesta classificació reuneixen característiques com a forta musculatura, marcat caràcter, coll ample, etc. La tinença d’aquests animals requereix de l’obtenció d’una llicència administrativa i l’obligació d’identificar-los i registrar-los mitjançant el procediment reglamentari.

Quant a la circulació en vies públiques, el nou text recorda que està “prohibit l’accés dels animals a l’arena de la platja, excepte en els llocs senyalitzats i habilitats per a açò”, tal com quedarà establit, segons l’anunci de la regidora de Platges, Amaya Gómez, entre la sèquia Mitgera i el Camí Om Blanc. Queda prohibida també la circulació d’aquells animals que no porten cadena i, en cas dels perillosos, morrió.

A més, el nou text que aprovarà el ple en sessió ordinària adequarà la normativa a la situació actual dels coneixements científics sobre la ràbia, segons les recomanacions arreplegades en el Pla de Contingència per al Control de la Ràbia en Animals Domèstics a Espanya. En un altre sentit, el text es pronuncia també sobre els gossos guia. Gràcies a aquesta modificació, l’ordenança s’adequa ara a la Llei 12/2003 de 10 d’abril, de la Generalitat, sobre Gossos d’Assistència per a Persones amb Discapacitats.

L’ordenança està formada per 15 capítols i 58 articles que, entre uns altres, regulen el funcionament del cens municipal d’animals de companyia, el registre d’animals potencialment perillosos, el transport i estada d’animals en llocs públics, serveis municipals com la recollida i retenció i, en últim terme, les infraccions i sancions.

Després de l’aprovació pel ple, l’Ajuntament d’Almassora obrirà un termini mínim de 30 dies per a la presentació de reclamacions i suggeriments. Vençut aquest temps, el text s’aprovarà definitivament. Els amos d’animals, els propietaris o encarregats de punts de cria, establiments de venda o guarderies, associacions de protecció i defensa dels animals i explotacions ramaderes quedaran obligats al compliment del que es disposa en l’ordenança.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.