fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Ordenan莽a en Almassora contra els gossos perillosos

Ordenan莽a en Almassora contra els gossos perillosos

El ple aprova aquesta vesprada la modificaci贸 de la normativa municipal.

El ple de l’Ajuntament d’Almassora modificar脿 aquesta vesprada l’ordenan莽a municipal reguladora de la tinen莽a d’animals per a, entre d’altres, establir les bases per a la tinen莽a d’animals potencialment perillosos. La nova normativa s’adaptar脿 a la legislaci贸 valenciana per a aclarir les discrep脿ncies legislatives i incidir sobre els gossos perillosos, classificar-los, concretar l’煤s del morri贸 i limitar el termini administratiu que regula la llic猫ncia administrativa, segons ha indicat l’edil de Medi Ambient, Mar铆a Jos茅 Tormo.

La normativa fixa 15 tipus de cans perillosos, en funci贸 de les races o creus de races entre ells, a m茅s d’uns altres que sense pert脿nyer a aquesta classificaci贸 reuneixen caracter铆stiques com a forta musculatura, marcat car脿cter, coll ample, etc. La tinen莽a d’aquests animals requereix de l’obtenci贸 d’una llic猫ncia administrativa i l’obligaci贸 d’identificar-los i registrar-los mitjan莽ant el procediment reglamentari.

Quant a la circulaci贸 en vies p煤bliques, el nou text recorda que est脿 鈥減rohibit l’acc茅s dels animals a l’arena de la platja, excepte en els llocs senyalitzats i habilitats per a a莽貌鈥, tal com quedar脿 establit, segons l’anunci de la regidora de Platges, Amaya G贸mez, entre la s猫quia Mitgera i el Cam铆 Om Blanc. Queda prohibida tamb茅 la circulaci贸 d’aquells animals que no porten cadena i, en cas dels perillosos, morri贸.

A m茅s, el nou text que aprovar脿 el ple en sessi贸 ordin脿ria adequar脿 la normativa a la situaci贸 actual dels coneixements cient铆fics sobre la r脿bia, segons les recomanacions arreplegades en el Pla de Conting猫ncia per al Control de la R脿bia en Animals Dom猫stics a Espanya. En un altre sentit, el text es pronuncia tamb茅 sobre els gossos guia. Gr脿cies a aquesta modificaci贸, l’ordenan莽a s’adequa ara a la Llei 12/2003 de 10 d’abril, de la Generalitat, sobre Gossos d’Assist猫ncia per a Persones amb Discapacitats.

L’ordenan莽a est脿 formada per 15 cap铆tols i 58 articles que, entre uns altres, regulen el funcionament del cens municipal d’animals de companyia, el registre d’animals potencialment perillosos, el transport i estada d’animals en llocs p煤blics, serveis municipals com la recollida i retenci贸 i, en 煤ltim terme, les infraccions i sancions.

Despr茅s de l’aprovaci贸 pel ple, l’Ajuntament d’Almassora obrir脿 un termini m铆nim de 30 dies per a la presentaci贸 de reclamacions i suggeriments. Ven莽ut aquest temps, el text s’aprovar脿 definitivament. Els amos d’animals, els propietaris o encarregats de punts de cria, establiments de venda o guarderies, associacions de protecci贸 i defensa dels animals i explotacions ramaderes quedaran obligats al compliment del que es disposa en l’ordenan莽a.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.