fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Presentaci贸 de la Estr脿tegia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible i Integrat, EDUSI dels muncipis de Benicarl贸 i Vinar貌s

Presentaci贸 de la Estr脿tegia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible i Integrat, EDUSI dels muncipis de Benicarl贸 i Vinar貌s

La finalitat es tindre un document que establisca un nou model de desenvolupament urb脿 per al futur pr貌xim, i per al present.

Ha tingut lloc la presentaci贸 de la Estr脿tegia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible i Integrat, EDUSI dels muncipis de Benicarl贸 i Vinar貌s, en el sal贸 de plens de l’Ajuntament de Benicarl贸, per part de l’Alcadessa de Benicarl贸, Xaro Miralles, i l’Alcalde de Vinar貌s, Enric Pla, acompanyats per els encarregats de la coordinaci贸 dels dos ajuntaments respectivament, N煤ria Benitez, t猫cnica del municipi de Benicarl贸 i聽 per el regidor de Vinar貌s, Jan Valls.

S’ha destacat que la principal finalitat es tindre un document que establisca un nou model de desenvolupament urb脿 per al futur pr貌xim, i per al present. La estr脿tegia formula els punts que s’han de tindre en compte en els pr貌xims desenvolupaments urbans i introdu茂r criteris de sostenibilitat social, econ貌mica i medi ambiental, i deixar enrere, el model passat basat en la depredaci贸 del territori.

Aix铆 mateix, el document serveix per rec貌rrer al finan莽ament de la comissi贸 europea, on s’impulsen pol铆tiques de cohesi贸 social en diferents programes. L’actual document es va presentar el 13 de gener al programa FEDER, per al per铆ode 2014-2020, amb la possiblitat de rebre finan莽ament de la UE fins al 50 % del cost de les actucacions definides en el document EDUSI, amb un m脿xim establert de 15 milions d’euros.

Cal destacar l’alian莽a entre els dos municipis, es un tret diferenciador, de la resta de Estr脿tegies Urbanes presentades en l’脿mbit estat, i que possibilita sumar esfor莽os i optar a major finan莽ament, ja que si no nom茅s s’optaria a 5 milions d’euros.

En la presentaci贸 del document s’ha posat 猫nfasi en l’alta participaci贸, ja que ha estat un dels pilars en l’el路laboraci贸 de l’estr脿tegia, i en qu猫 han participat tant d’empreseses, associaci贸ns de ve茂ns, t猫cnics municipals, ONG’s, ciutadans de Benicarl贸 i Vinar貌s,聽 tant presencial com de forma telem脿tica. El fet rellevant 茅s que per primera vegada els ve茂ns dels dos municipis han tractat conjuntament el model de territori, on els ciutdans han identificat el problemes, conflictes i debilitats territorials i ambientals de l’脿rea urbana. De la mateixa manera, tamb茅, les tend猫ncies, els recursos i actius amb potencialitats no aprofitades en el nostre territori i que poden generar una oportunitat de desenvolupament.

S’ha destacat el profund coneixement de la ciutadania dels problemes actuals que afecten al nostre territori i el r猫flex de les propostes ciutadanes en el document EDUSI, ja que han estat el fonament des de el qual s’ha constru茂t la estr脿tegia.

La part central de l’acte s’ha desenvolupat en la explicaci贸 pormenoritzada per part del equip redactor, Imedes i Creas, on s’han detallat els reptes, la definci贸 de les l铆nies d’actuaci贸 divides per 脿rees tem脿tiques que s贸n Territori i Medi Ambient, Economia i Ocupaci贸, i Pol铆tica Social, i la distriubuci贸 pressup貌staria de les actucions.

S’ha valorat molt positivament, tant la coordinaci贸 dels departaments implicats com la gesti贸 del proc茅s d’el路laboraci贸 del document per part dels dos ajuntaments. En aquest cas, s’ha iniciat , per primera vegada, met貌des participatius i col路laboradors de la ciutadania, necessaris en tot projecte ciutad脿, ja que s贸n les persones les que li donen sentit. En el mateix sentit, les l铆nies d’actuaci贸 han tingut una correspond猫ncia real amb les demandes dels ve茂ns dels dos municipis i han quedat la totalitat recollides en l’estrat猫gia avui presentada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.