fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Torna Protecci贸n Civil a Castell贸 de la Plana

Torna Protecci贸n Civil a Castell贸 de la Plana

Castell贸 llan莽a una campanya per a reactivar el voluntariat de Protecci贸 Civil.

El Servei Municipal de Bombers i de Protecci贸 Civil de l’Ajuntament de Castell贸 ha llan莽at una campanya de captaci贸 de voluntaris per a reactivar el servei. Les persones interessades a sumar-se al voluntariat de protecci贸 civil poden escriure al correu bomberos@castello.es manifestant el seu inter猫s a participar i deixant les seues dades personals i de contacte. “脡s una obligaci贸 legal de les administracions p煤bliques promoure el voluntariat, per貌 en una ciutat com la nostra 茅s absolutament necessari per la multitud d’esdeveniments p煤blics que s’organitzen i la tasca de prevenci贸 i d’atenci贸 en emerg猫ncies”, ha destacat el tinent d’Alcaldia de Seguretat P煤blica, Antonio Lorenzo.

El voluntariat est脿 pensat per a actuar tant en casos preventius com d’emerg猫ncia. “El paper dels voluntaris i volunt脿ries 茅s essencial des d’un punt de vista preventiu, en el cas de l’organitzaci贸 d’espectacles pirot猫cnics, desfilades, concerts, etc猫tera, com tamb茅 davant l’activaci贸 d’una emerg猫ncia davant episodis de pluges, vent, etc”, ha explicat el responsable de Protecci贸 Civil, el sergent Antonio Costa.

L’objectiu que s’han marcat davant el repte de reactivar aquest voluntariat de Protecci贸 Civil passa per la seua integraci贸 i coordinaci贸 amb els serveis p煤blics sanitaris, de seguretat i d’emerg猫ncia. A m茅s, tamb茅 participaran en campanyes de divulgaci贸 en mat猫ria d’autoprotecci贸 en col路legis, institucions, empreses… L’agrupaci贸 es basar脿 “en la posada en valor i reconeixement p煤blic i expl铆cit de la labor del voluntari”, ha apuntat Costa.

El programa inclou facilitar formaci贸 precisa al voluntari per a poder escometre amb 猫xit les seues tasques, formaci贸 que estar脿 impartida per personal de Bombers, Policia Local, sanitaris., Protecci贸 Civil de la Generalitat i de qualsevol altra proced猫ncia si s’estima que 茅s necessari per a aconseguir us objectius marcats.

S’ent茅n la protecci贸 civil no solament com l’exist猫ncia o no del voluntariat, sin贸, molt m茅s all脿, com el conjunt d’accions dirigides a evitar, reduir o corregir els danys causats a persones i b茅ns per tota classe de mitjans d’agressi贸 i pels elements naturals o extraordinaris en temps de pau, quan l’amplitud i gravetat dels seus efectes li confereix el car脿cter de calamitat p煤blica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.