fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Veïns i associacions lliuren més de 12 tones d’ajuda per als refugiats

Veïns i associacions lliuren més de 12 tones d’ajuda per als refugiats

Almassora ha centralitzat la recollida de roba, material escolar i joguets

Sis camions del Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) van ser necessaris per a traslladar fins al port de Castelló els prop de 7.500 quilos de material per als refugiats arreplegats a Almassora. Allí aquesta ajuda humanitària s’introduirà en un contenidor naval, en el qual també viatjaran les més de 5 tones de roba, calçat i mantes donades pels veïns de Castelló.

La campanya de recollida va arrancar a Almassora després del Nadal i, en poc més d’un mes, ha rebut les donacions d’associacions i ciutadans de Vila-real, Borriana, Peníscola, l’Alcora i La Vall, a més dels de la pròpia localitat. Gràcies a aquestes aportacions l’entitat al capdavant de la campanya, Almassora Jove Alternativa (AJA), ha pogut reunir al voltant de 607 bosses de roba, 87 de joguets i material escolar, 47 mantes i 3 ordinadors, els quals seran enviats als camps de refugiats de Turquia en els pròxims dies.

Els voluntaris i col·laboradors de la campanya ‘Syrian Civil Society Support Program’ rebran el contenidor carregat amb 12 tones de donacions a Turquia i distribuiran els materials entre els camps de refugiats del país, que acullen a més de dos milions de persones fugides de la guerra i els atac terroristes. L’Ajuntament d’Almassora ha col·laborat amb aquesta campanya a través de la cessió d’espais i sufragant el transport de l’ajuda. Cal recordar que l’Ateneu Jove i el Centre d’Esplai han funcionat com a punts de recollida i magatzematge de roba i joguets fins al passat 31 de gener.

Per a la regidora de Serveis Socials, Diana Belliure, aquesta acció “fa que tots els veïns d’Almassora ens puguem sentir orgullosos del nostre poble, que ha sabut veure que la situació dels refugiats és extrema”. Belliure ha recordat que el gran nombre de menors que hi ha entre ells i els rigors de l’hivern fan que aquesta ajuda siga “urgent i vital, per açò és tan d’agrair el lliurament dels almassorins i localitats properes amb aquesta campanya”.

Per la seua banda, l’edil de Joventut, Xavier Trenco, ha assegurat que aquesta acció solidària ha sigut un exemple de “cooperació i organització veïnal, ja que han sigut ells mateixos els qui han organitzat aquesta campanya i gràcies a ells ha sigut un èxit”. Des d’AJA han volgut agrair totes les donacions rebudes i han explicat que “açò no haguera sigut possible sense els voluntaris que ens han ajudat a carregar, classificar i empaquetar tot el material”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.