fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

43 morts, 47 ferits, cap responsable (Cròniques des de Les Corts I) – L’opinió de Belén Bachero, diputada de Compromís

43 morts, 47 ferits, cap responsable (Cròniques des de Les Corts I) – L’opinió de Belén Bachero, diputada de Compromís

La diputada de Compromís a les corts valencianes, és membre de la comissió d’investigació de l’accident de metrovalencia que va ocòrrer el 3 de juliol de 2006.

A principi d’any va posar-se en funcionament la comissió d’investigació de l’accident de metro de València, que en l’any 2006 va causar la mort a 43 persones i deixar ferides a altres 47 ciutadans i ciutadanes. Jo mateixa sóc membre de l’esmentada comissió acompanyada pels també diputats de Compromís Juan Ponce i Isaura Navarro i amb representants de totes les forces polítiques que tenen representació en Les Corts valencianes.

 Més de 70 compareixents van a passar per aquesta comissió, per intentar posar llum sobre aquesta tragèdia i, sobre tot, per buscar responsabilitats, si hagués, per part del Consell presidit per Francisco Camps o per part de FGV (Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana) en els fets que van ocórrer el 3 de juliol de 2006.

Els primers en comparèixer han estat els ex-portaveus de la comissió que va investigar l’accident en el 2006, els quals van admetre la vergonyant i poc seriosa farsa que es va disfressar d’investigació, en la qual 32 persones van parlar en quatre dies. Ara seran 70 en 6 mesos, el qual ens demostra que la celeritat per tancar la cerca de responsabilitats feia impossible arribar a conèixer la veritat. Tractament a banda mereix la compareixença de Serafín Castellano, que va ser portaveu de la comissió en el seu moment i que va fer indignar a les víctimes que estaven entre el públic, amb la seua defensa a ultrança de l’actuació del Govern de la Generalitat en 2006, el soterrament del cas semblava la seua immediata preocupació, cap interès per conèixer la veritat.

Un cas com aquest que ens avergonyeix a valencianes i valencians, unes famílies destrossades pels seus éssers estimats i per l’encobriment per part de la Generalitat d’uns fets que, a mida que vagen passant les jornades, intentarem aclarir si van ser evitables o no.

Durant les pròximes setmanes aniré escrivint-los amb la màxima sinceritat, la màxima objectivitat i des del respecte per a que vostès siguen coneixedors del que estem escoltant ací dins, tot amb la fi de que la veritat surti a la llum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.