fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

43 morts, 47 ferits, cap responsable (II). Una trag猫dia evitable? – L’opini贸 de Bel茅n Bachero

43 morts, 47 ferits, cap responsable (II). Una trag猫dia evitable? – L’opini贸 de Bel茅n Bachero

Bel茅n Bachero. Diputada en Corts per la circumscripci贸 de Castell贸. Coalici贸 Comprom铆s.

Quan es produeix una trag猫dia de la magnitud del accident de metro de 2006, el primer sentiment 茅s de tristor per la p猫rdua de vides humanes, una sensaci贸 de buit que ens envolta a totes i tots, una pena ens envaeix i que d贸na pas a la solidaritat amb les v铆ctimes, amb la reclamaci贸 d’ajuda immediata per elles i una necessitat de con猫ixer que va聽oc贸rrer聽per a que no es torne a repetir.

Una volta en marxa la primera comissi贸 d’investigaci贸, les valencianes i valencians聽esperarem amb atenci贸 les conclusions d’aquesta i varem veure com la decepci贸 en els ulls dels familiars de les v铆ctimes es tornava en r脿bia pel tancament sense cap responsabilitat, mes enll脿 de l’errada humana.

Sense compareixences de t猫cnics sol路licitats pels grups de l’oposici贸 i amb una consultoria externa contractada per l’empresa en 2006 per donar lli莽ons als que si van participar en la comissi贸, ara, 10 anys despr猫s, aquesta mancan莽a ha quedat esmenada amb la declaraci贸 de totes i cadascuna de les persones que puguen aportar llum sobre la investigaci贸. Amb testimonis aclaridors per part dels i les professionals, ser脿 molt m茅s senzill que es conegue tot el que va succeir el fat铆dic dia de l’accident.

Segons els t猫cnics que van passant per la comissi贸, la reutilitzaci贸 de peces, els defectes en les vies o l’antiguitat en els trens eren norma habitual. Aix貌 s贸n fets, declaracions que no senyalen ning煤 en concret, per貌 que probablement ens t茅 que fer recapacitar a totes, sobre la import脿ncia de les inversions en mat猫ria de seguretat.

Segueixen passant testimonis, segueixen expectants els familiars de les v铆ctimes, seguim escoltant testimonis, impotents, expectants, incr猫duls de vegades, per貌 amb ganes de que les persones que han clamat just铆cia durant els 煤ltims 10 anys, noten en la seua pell que l’administraci贸 funciona, els fa costat i que 茅s la primera interessada en aclarir la veritat de la trag猫dia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.