fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Acomiadaments en l’Hospital Provincial” – L’opini贸 de Merche Mallol

“Acomiadaments en l’Hospital Provincial” – L’opini贸 de Merche Mallol

Quina bellesa la de les paraules. Les que envolten el t铆tol d’una consellera, Carmen Mont贸n, que ho 茅s de la cartera de Sanitat Universal. Per貌 quina cruesa la dels fets. Els que aquesta responsable socialista del govern de Ximo Puig ha executat tirant al carrer a 41 metges de l’Hospital Provincial.

El Govern Provincial ha respost amb la m茅s rotunda negativa a un objectiu, el que es va marcar Puig a trav茅s de la consellera, que no 茅s un altre que desmantellar l’excel路l猫ncia del sistema sanitari que des de fa d猫cades ens at茅n, a vost茅 i a mi, com a usuaris de l’Hospital Provincial de Castell贸.

Les urg猫ncies econ貌miques que aquest Consell de la imatge requereix per a les seues campanyes publicit脿ries obliguen a fer caixa per a poder atendre egos i protagonismes. No importa si a qui es retalla 茅s a la salut dels castellonencs. Abans s’han d’atendre campanyes de promoci贸 que permeten que la venda de fum que aquest Consell administra seguisca alimentant-se.

I per a aconseguir-ho, a vost茅 i a mi ens priven d’onc貌legs, oftalm貌legs, bi貌legs, cirurgians… Un llarg serial de desenes de professionals que deixaran de prestar els seus serveis. Els que poden salvar-nos la vida.

L’Alcora ha sigut una de les poques localitats que han pogut desenvolupar la campanya d’ambliopia en els col路legis. Aquest dimarts 25 i dimecres 26 d’octubre, els centres educatius de la nostra poblaci贸 encara van rebre els beneficis de les revisions oftalmol貌giques que des de fa m茅s d’una d猫cada presta l’Hospital Provincial.

Dos optometristes dedicats a realitzar proves en els centres educatius de tota la prov铆ncia per a corregir, a una edat primerenca, les malalties visuals. Segur que vost茅 haguera agra茂t que en la seua 猫poca aquest tipus de campanyes es desenvoluparen per a evitar anomalies irreparables. Segur que vost茅 coneix alguna fam铆lia que gr脿cies a la detecci贸 preco莽 practicada per l’Hospital Provincial, ha aconseguit corregir l’anomalia.

A partir del 9 de novembre, tots dos professionals se n’aniran a l’atur. L’acomiadament ho exerceix la consellera de Sanitat Universal, Carmen Mont贸n. I no ho faran sols. Perqu猫 a ells els acompanyaven m茅s d’una trentena d’especialistes.

Una estrat猫gia d’assetjament i enderrocament que es consuma en acomiadaments despr茅s d’haver practicat una campanya de desprestigi sobre un Hospital Provincial model en la sanitat p煤blica. Una campanya que arriba d’un govern bipartit, el del Consell, que garantia el rescat de les persones. Ho recorden?

La nostra postura es mantindr脿 ferma contra aquest tipus de decisions. Les que atempten contra recursos b脿sics, serveis vitals, les que ens priven de campanyes, com la de l’ambliopia, la utilitat de la qual ve avalada per una d猫cada d’experi猫ncia, la mateixa que altres hospitals de rang estatal desitgen copiar. Deixen de desmantellar el nostre sistema p煤blic de salut, cessen la fustigaci贸 sobre la nostra prov铆ncia. I comencen a treballar per a facilitar la qualitat de vida als castellonencs no per a privar-los d’ella.

merche-mallol

Leave a Reply

Your email address will not be published.