fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Altre any menys – L’opini贸 de Juan M. Segarra, Iniciativa del Poble valenci脿

Altre any menys – L’opini贸 de Juan M. Segarra, Iniciativa del Poble valenci脿

Juan M. Segarra ens sescriu amb motiu del dia de la dona.

Altre any 8 de Mar莽 i altre any menys dones per celebrar-ho. M茅s enll脿 del recordatori, del dia de la lluita i reivindicaci贸, dels grans manifests i dels bons prop貌sits, qu猫 ens queda de profit d’aquests 365 dies viscuts?. Res. No podem celebrar res quan almenys 70 dones han mort en el darrer a causa del terrorisme masclista. Estem en el segle XXI i sembla que hem avan莽at ben poc en aquesta mat猫ria, campanyes de sensibilitzaci贸, llenguatge inclusiu, visualitzaci贸 clara de la feminitat, empoderament i dem茅s bones intencions, no poden amagar ni un segon m茅s el problema, un problema de terrorisme, un problema de tots i totes, un problema d’ordre p煤blic.

Vos imagineu per un moment que aparegueren morts tres membres d’un determinat partit pol铆tic?, seria considerat terrorisme?. Si. Vos imagineu que tres persones per pert脿nyer a una determinada creen莽a religiosa o a una 猫tnia minorit脿ria foren assassinades?, seria considerat terrorisme o assassinats en s猫rie? Si, tamb茅. Doncs com que el problema te nom caldr脿 posar soluci贸. Terrorisme i assassinats en s猫rie es diu el problema i el tractament ha de ser incisiu, definitiu, repressiu fins i tot.

Perqu猫 una societat on la meitat de les persones viuen amena莽ades per una minoria de mascles alfa que consideren propietat tot all貌 que els envolta, una societat que es lamenta per貌 que no estreny els dents i passa a l’acci贸, una societat on des de ben menuts no s’educa en els valors de la conviv猫ncia i el respecte, una societat on el g猫nere serveix per diferenciar, 茅s una societat malalta que t茅 un problema de toler脿ncia a la viol猫ncia i d’intoler脿ncia a la inclusi贸. No me considero lliure mentre amenacen a les meues companyes, mentre les assassinen sense pietat.

Amb l’esfor莽 de les administracions s’estan realitzant moltes campanyes de sensibilitzaci贸, de visualitzaci贸 del problema, per貌 queda la fonamental, l’especialitzaci贸. Fins que no considerem aquest problema com a un problema d’ordre p煤blic, amb unitats especials d’agents policials i judicials ben formats i dotats de recursos suficients, no aturarem la sagnia, no serem capa莽os de protegir-nos d’aquestes b猫sties en forma de mascle. Cal cirurgia, operar i extirpar. I educar des de la base per a que les properes generacions no pateixin aquesta xacra, la igualtat es fa tots els dies i la gu脿rdia ha d’estar alta amb un nivell de toler脿ncia zero. A veure si els anys vinents podem celebrar l’eradicaci贸 del terrorisme i de totes les formes de viol猫ncia contra les dones.

Leave a Reply

Your email address will not be published.