fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Amb les altes temperatures…” – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

“Amb les altes temperatures…” – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

El mes de juliol ja est脿 ben avan莽at i estem suportant una de les onades de calor t铆piques d’aquestes dates. Enguany per貌 sembla que les altes temperatures estan afectant especialment a una part de la nostra classe pol铆tica, clar que no es tracta nom茅s de la calor, en el cas d’aquestes persones hem de sumar-lo a un altre canvi important, aquest ser脿 el segon estiu que passaran a l’oposici贸, estic parlant d’alguns pol铆tics del Partit Popular.

I si b茅 茅s veritat que per ser el segon ja haurien de saber el que 茅s, no 茅s menys cert que el primer, el de 2015, ho tenien tot massa recent, no ho havien pa茂t, encara estaven en estat de shock.

Si a m茅s a m茅s ens dediquem a analitzar el cas de pol铆tics locals del PP que parlen d’educaci贸, ja no sabem com podem qualificar-ho. L’onada de calor i la s铆ndrome d’haver perdut el govern i estar a l’oposici贸 no semblen raons suficients per a justificar el que poden arribar a dir. Fan falta m茅s factors, no s茅 si es tracta de mala fe, de que s贸n mentideres compulsives, d’altes dosis de cinisme i hipocresia… No ho s茅 amb certesa, per貌 no te nom.

Qu猫 hi hage gent del PP que tingue la barra de demanar que s’aprofite l’estiu per a fer obres a les escoles de la ciutat 茅s, com a m铆nim, rid铆cul, i probablement al darrere hi ha molt mala llet. En un any i escaig de nou govern municipal, la regidoria d’educaci贸, amb Enric Porcar al front, ha fet m茅s inversions en manteniment i millora de les instal路lacions educatives, concretament als col路legis d’educaci贸 infantil i prim脿ria (CEIPs) que s贸n de compet猫ncia municipal, que en els 煤ltims quatre anys de govern municipal del PP (i no vull remuntar-me m茅s enrere).

Si alg煤 pensa que no 茅s cert el que jo dic que parle amb els equips directius de les escoles de Castell贸, i encara queda molt per fer, els anys d’abandonament porten aquestes conseq眉猫ncies. Els interessos del PP no s贸n coincidents amb els de l’educaci贸 p煤blica i 茅s pat猫tic que ara vulguen apar猫ixer com els seus defensors demanant que s’aprofite l’estiu per a fer obres, ells han desaprofitat molts estius, massa…

D’altra banda desitjo i espero que des del Govern de la Generalitat arriben ben aviat alguns gestos tendents a recuperar els drets i les condicions laborals que van perdre els professionals docents amb les mesures anticrisi de l’煤ltim govern de Rodr铆guez Zapatero i el de Mariano Rajoy. Ja comen莽a a ser hora… Com tamb茅 茅s l’hora ja replantejar-se algunes q眉estions organitzatives i de calendari: Qu猫 fem amb les proves extraordin脿ries a educaci贸 secund脿ria? Finals de juny / inicis de juliol o setembre? I moltes altres coses, perqu猫 quan acabar脿 el proper curs ja estarem a la meitat de la legislatura.

Jordi-T脿rrega

.

Jordi T脿rrega i Sang眉esa 茅s portaveu de la Comissi贸 Sectorial Socioeducativa de Comprom铆s per Castell贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.