fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Aplicarem bonificacions de 1.500 euros per la contractaci贸 de dones” – Entrevista a Ximo Huguet, candidat a l’alcaldia d’Onda

“Aplicarem bonificacions de 1.500 euros per la contractaci贸 de dones” – Entrevista a Ximo Huguet, candidat a l’alcaldia d’Onda

Ximo Huguet ha sigut l’alcalde d’Onda durant la passada legislatura. Ara es presenta a la reelecci贸 pel PSPV-PSOE.

Diari Millars: Com valora la seua gesti贸 durant la passada legislatura?
Ximo Huguet: En aquestos 4 anys hem impulsat una gesti贸 responsable i eficient que valorem positivament. Han sigut 4 anys de treball que s’han tradu茂t en resultats reals. Per exemple, ens vam trobar en 2015 en un deute de 5 milions d’euros, que hem redu茂t en menys de 2 milions. Amb la nostra pol铆tica reivindicativa hem aconseguit m茅s de 10 milions d’euros en inversions d’altres administracions, amb projectes tan significatius per a Onda com els Fons Feder o el pla de rehabilitaci贸 del centre hist貌ric. I una altra dada que tamb茅 es positiva 茅s la de l’atur, que ha passat del 30 al 14% en aquesta legislatura. Per tant, els socialistes hem de continuar liderant aquest projecte col.lectiu de futur perqu猫 Onda no done ni un pas enrere.

DM: Quin 茅s el principal problema de la ciutat? Com es pot solucionar?
XH: M茅s que problema, jo diria que 茅s un repte que ens hem marcat per als pr貌xims 4 anys. Li estic parlant de la construcci贸 d’una resid猫ncia per a la tercera edat, un servei necessari que moltes fam铆lies estan esperant. Per tant, anem a seguir treballant de la m脿 de Conselleria per a fer-la realitat. En els 煤ltims mesos hem avan莽at pel que fa a l’ubicaci贸 d’aquesta futura reid猫ncia i ja tenim el vistiplau de la Generalitat per a situar-la en un solar junt al Centre de Formaci贸 Monteblanco. En la pr貌xima legisltarua volem donar passos endavant i poder oferir aquest servei als nostres majors.

DM: Quina 茅s la seua proposta per a fomentar l’ocupaci贸?
XH:聽En aquesta legislatura l’铆ndex d’atur ha baixat del 30 al 14% i aix貌 vol dir que les pol铆tiques actives d’ocupaci贸 que hem posat en marxa han donat els seus fruits. Per tant, en els pr貌xims 4 anys anem a continuar fomentant la creaci贸 de treball des de diferents eixos. Tal com recull el nostre programa de govern anem a desplegar m茅s tallers i programes d’ocupaci贸 i posarem en marxa el 鈥淐oworking Onda鈥 per a recolzar als emprenedors. A m茅s, hem de facilitar el creixement de la ind煤stria i ho farem impulsant el Pla Industrial Estrat猫gic, que suposar脿 la millora dels nostres pol铆gons industrials. I volem potenciar tamb茅 el comer莽, un altre sector capa莽 de generar llocs de treball. Per aix貌, impulsarem ajudes fiscals per l’obertura d’establiments en el centre hist貌ric i en la zona centre. I per suposat, seguirem prioritzant la contractaci贸 d’empreses locals com hem fet en aquesta legislatura.

DM: Hi ha alguna zona que necessite una major atenci贸 o inversi贸?
XH:聽Com en qualsevol ciutat sempre hi ha diversos punts que necessiten inversi贸 en l’脿mbit de l’urbanisme, i per aix貌 en estos 4 anys hem impulsat el Pla de Millora de Barris que ens ha perm茅s atendre eixes xicotetes coses que tant importants s贸n en el dia a dia dels nostres ve茂ns com la millora d’un parc infantil, d’un carrer o d’una pla莽a. Queden aspectes per millorar en els barris, pel que anem a seguir desenvolupant eixe programa. I sense dubte, una altra de les zones que creiem necessita m茅s atenci贸 茅s el centre hist貌ric. Volem un centre hist貌ric viu, din脿mic i regenerat, pel que en l’actual legislatura ja hem apostat d’una manera notable per la rehabilitaci贸 dels espais p煤blics i de les seues viviendes amb les ajudes directes als propietaris del Pla ARRU, que ha possibilitat una inversi贸 de 3’5 milions d’euros. Ara 茅s moment de continuar eixa tasca iniciada. Anem a donar continu茂tat a eixe pla de rehabilitaci贸, anem a desplegar un Pla de Vivenda Jove en el centre hist貌ric i impulsarem ajudes fiscals per a l’obertura de comer莽os en aquesta zona per recuperar la vida del nostre centre hist貌ric i convertir-lo en reclam tur铆stic.

DM: Quina 茅s la seua proposta principal?
XH:聽Tenim quasi 100 propostes en el nostre programa de govern, i per a nosaltres totes s贸n importants perqu猫 s贸n el reflex de totes les peticions que hem recollit en les reunions mantingudes peri貌dicament amb associacions i col路lectius. Per貌 com que ja li he parlat de la resid猫ncia de majors, ara destacaria l’Oficina de la Dona, una de les primeres mesures que volem posar en marxa. Necessitem avan莽ar cap a un model de ciutat m茅s igualit脿ria i aquest servei ser脿 un punt de suport per a les dones, on podran trobar assessorament en diverses mat猫ries. Hem de caminar cap a una societat m茅s justa, i en aquest sentit tamb茅 aplicarem bonificacions de 1.500 euros per la contractaci贸 de dones.

DM: Un cop passades les eleccions, en cas de no obtenir majoria absoluta, pactar脿?
XH:聽De moment, nosaltres aspirem a guanyar les eleccions i ser la for莽a m茅s votada. Depenent dels resultats de diumenge, vorem quina 茅s la millor opci贸 per a conduir a Onda al millor futur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.