fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Austeritat i responsabilitat per a seguir avançant – L’opinió de Pasqual Batalla

Austeritat i responsabilitat per a seguir avançant – L’opinió de Pasqual Batalla

Benvolgut lector, com a primer tinent d’alcalde, i com no pot ser d’una altra manera, en el mes de desembre els regidors de l’equip de govern ens centrem en els comptes del proper any i, a hores d’ara, l’Ajuntament ja ultima els pressupostos de 2017, que en breu podrem aprovar.

Es tracta, com sempre, d’uns comptes austers i, sobretot, responsables, centrats en un únic objectiu: seguir avançant d’una manera sostenible i equilibrada, com sempre hem fet, perquè tot i arribar en el pitjor moment de crisi econòmica i, tot i l’herència rebuda, hem demostrat durant més de cinc anys que hem sabut construir un model de ciutat que aposta per les persones i per generar oportunitats, minimitzant l’impacte dels empastres que l’anterior govern popular ens va deixar com a bombes que esclaten massa sovint a Ca la Vila.

Per al proper exercici, comptarem amb 45 milions d’euros, 2,5 més que enguany. Un increment que respon a l’actualització de l’IBI que ens hem vist obligats a realitzar de manera temporal i que, recordem, queda al mateix nivell que el 2011, i també a l’augment de les aportacions de la Generalitat, que permetran reforçar els capítols de convenis i la despesa corrent. Com sempre, no ens oblidem de dos pilars fonamentals perquè aquesta ciutat funcione: les entitats i les empreses locals, que mereixen cobrar ràpid i bé.

A més, creix la inversió, estimada en 1,6 milions d’euros, en la qual s’inclourà el pagament de sentències urbanístiques del PP i l’anualitat per l’adquisició del Gran Casino, un bé immoble històric molt important que s’afig al patrimoni de la ciutat i que no podíem perdre.

A això s’afig la possibilitat de reforçar, per primera vegada, la plantilla de personal municipal, cobrint baixes que fins avui no s’havien pogut suplir i que serviran per a reforçar l’agilitació dels tràmits municipals, els pagaments i l’àrea social, perquè la nostra principal preocupació són les famílies. En aquest sentit, també hem de destacar la possibilitat que el Govern central practique un increment salarial dels sous dels funcionaris. En aquest cas, només rebem les dades oficials, crearem un fons de contingència per a assegurar-lo.

El pagament d’interessos i l’amortització de préstecs heretats del PP encara el 2017 s’emportaran un bon pessic del pressupost: uns 2,5 milions que, tot i ser una bona xifra, no ens aturaran en la nostra empresa d’estar al costat dels veïns, de la societat civil i de les entitats que treballen a la nostra ciutat, bé siguen d’àmbit econòmic, cultural, social o esportiu, entre les quals no ens oblidem de les càtedres, de les fundacions com Globalis o la de Sant Pasqual ni de la Vilabeca, que es recuperarà. A tot això, sumem el 0,7% destinat a cooperació internacional, tal com fem cada any.

Crec que queda demostrat que enguany tenim un pressupost equilibrat i que l’estabilitat pressupostària serà la protagonista, després d’haver patit un annus horribilis a causa del que tots vostés ja coneixen i on no em vull recrear, perquè ja parlem massa sovint dels empastres, de les sentències i de l’herència que ens perseguirà fins a l’extenuació.

Per sort, som un equip responsable que ha tirat endavant sense ajuda de ningú i que ara sí que compta amb una Generalitat que tira una mà als municipis i atén les necessitats de tots els ciutadans. Ja ho estem notant i, per això, tenim confiança, com tots vostés la van demostrar fa un any i mig en tots nosaltres. Gràcies a vostés, seguim endavant!

Leave a Reply

Your email address will not be published.