fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Baixa l’atur a Nules – L’opini贸 de David Garc铆a

Baixa l’atur a Nules – L’opini贸 de David Garc铆a

David Garc铆a 茅s l鈥檃lcalde de l鈥橝juntament de Nules.

Nules ha tancat l’any 2017 amb les xifres d’atur m茅s baixes de l’actual legislatura, aix铆 doncs en el per铆ode corresponent al mes de juny de 2015, que va ser quan entrem a governar, al mes de desembre de 2017 s’ha redu茂t de manera gradual en 340 persones. Estes dades s贸n molt significatives per a nosaltres, ja que ens indiquen que les pol铆tiques d’ocupaci贸 que realitzem s贸n efectives, encara que som conscients que encara queda molt per fer. De fet, en tots estos anys s’ha registrat un increment econ貌mic en els pressupostos i tamb茅 en temes relacionats amb contractaci贸 amb una inversi贸 de m茅s de 600.000 euros en cap铆tols de personal sol en l’煤ltim exercici i amb la recuperaci贸 de serveis municipals que abans estaven subcontractats com la neteja, piscina, brigada d’obres, jardineria, entre altres.

Recordar que en 2017 s’han posat en marxa el projecte T’Avalem Nules, amb una aportaci贸 del Consell de 389.059,20 euros i una aportaci贸 municipal de 100.000 euros, amb el qual s’han contractat a vint-i-cinc persones que estan treballant en la remodelaci贸 del passeig de Mascarell; el projecte T’Avalem Plus dotat amb una subvenci贸 del Servef de 125.513,16 euros, a trav茅s de com s’han contractat a sis joves qualificats per un per铆ode d’un any a jornada completa que estan treballant en diferents departaments municipals; i tamb茅 s’han posat en marxa altres actuacions d’ocupaci贸 com el Pla d’Ocupaci贸 Conjunt pel qual s’ha contractat a un total d’11 persones per un per铆ode de tres mesos al que l’Ajuntament de Nules ha destinat 53.825,25 euros.

En un altre ordre de coses, tamb茅 l’any 2017 s’ha posat en marxa un taller d’ocupaci贸 nova amb una dotaci贸 econ貌mica de 244.157,60 euros dels quals 50.000 euros s贸n d’aportaci贸 municipal i la resta, 194.157,60, del Servei Valenci脿 d’Ocupaci贸 i Formaci贸 (Servef) de la Generalitat Valenciana, i del mateix es beneficiaran 10 persones en situaci贸 de desocupaci贸. Este Taller d’Ocupaci贸 III Nules t茅 una durada d’un any i consta d’un m貌dul de Fructicultura amb el qual es crear脿 una ruta tur铆stica del proc茅s de cultiu de la clemenules, a m茅s de la neteja i manteniment dels horts de propietat municipal.

A m茅s, s’han dut a terme altres contractacions emmarcades en els programes EMCORP i EMCORD del Servef, a trav茅s del primer s’ha contractat a un conductor de cami贸 i a dos fusters. Este programa de subvencions d’iniciativa social, que t茅 un import de 17.000 euros, est脿 destinat a la contractaci贸 de persones aturades del municipi de Nules de llarga durada.

Respecte a l’EMCORD destacar que es tracta d’un programa de subvencions, amb una quantitat de 17.000 euros, enfocat a persones aturades d’almenys 30 anys i pel qual s’ha contractat a quatre peons i a dos pintors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.