fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Balan莽 anual educatiu a Castell贸 de la Plana – L’Opini贸 de Jordi T脿rrega, Comprom铆s per Castell贸

Balan莽 anual educatiu a Castell贸 de la Plana – L’Opini贸 de Jordi T脿rrega, Comprom铆s per Castell贸

El 2016, ha estat el primer any complet amb governs pel canvi. Tant el govern municipal com l鈥檃uton貌mic, ja no s贸n governs monocolors, monol铆tics i conservadors, per no dir 鈥榬egressius鈥 en molts aspectes i, sobretot, en les 脿rees educativa, cultural, sanit脿ria i de benestar social, entre altres.

El lapse de temps ja 茅s suficient per saber cap a on anem, sense pressa, per貌 sense aturar-nos, la direcci贸, el sentit de la marxa i el punt de destinaci贸 estan ben clars, 煤nicament el tempus, el ritme, la velocitat, es veuen limitats per la disponibilitat de recursos. No vaig a entrar a parlar de finan莽ament, no patiu, nom茅s era un apunt, discret i petit, per貌 necessari. I ara nom茅s unes coses, unes quantes, no totes les que s鈥檋an fet, ni molt menys i sense entrar en n煤meros enrevessats.

Des de l鈥橝juntament:

  • Per primera vegada hem celebrat a Castell贸 de la Plana el Dia Internacional de les Ciutats Educadores.
  • Mai s鈥檋avien destinat tants recursos al manteniment i a la millora de les escoles que depenen del nostre Ajuntament.
  • S鈥檋an fet accions originals com #PintaEscola que posen en valor l鈥檈nsenyament p煤blic, que impliquen la comunitat educativa en la vida quotidiana de les escoles.

Des de la Generalitat:

  • Recuperaci贸 de m茅s de la meitat de llocs de treball docents en l鈥檈nsenyament p煤blic destru茂ts pels governs del Partit Popular.
  • Quinze centres d鈥檈nsenyament p煤blic en construcci贸 en aquest moments.
  • Accions de conscienciaci贸, formaci贸 i posta en valor com #PrimaveraEducativa i les Jornades #Edusionat.

Nom茅s n鈥檋e esmentat tres de cada 脿mbit, se n鈥檋an fet moltes m茅s, i es faran moltes m茅s encara, per貌 revertir vint (o vint-i-quatre) anys de governar en sentit contrari costar脿…

Per貌 no puc acabar sense anomenar CIEGSA, l鈥檈mpresa p煤blica que pr脿cticament era una Conselleria paral路lela, la finalitat de la qual era repartir milions d鈥檈uros entre els amics i finan莽ar il路legalment el Partit Popular. Nom茅s una dada: m茅s de mil milions d鈥檈uros en sobrecostos en la construcci贸 de centres educatius. I, suposadament, ells s贸n els que saben gestionar…

La nostra lluita ha de ser ara per a que aquests governs de progr茅s no siguin un miratge, hem de consolidar els acords del Grau i del Bot脿nic, hem de fer una bona difusi贸 de la feina ben feta, i l鈥檃ny 2019, s鈥檋a de renovar amb major for莽a, si 茅s possible, una majoria pol铆tica de progr茅s reflex de la majoria social que sabem que existeix.

Leave a Reply

Your email address will not be published.