fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim. PP i ARB un matrimoni de conveni猫ncia – L’opini贸 de Sebasti谩n Bretones

Benic脿ssim. PP i ARB un matrimoni de conveni猫ncia – L’opini贸 de Sebasti谩n Bretones

ARB entra a l鈥檈quip de govern, la not铆cia ha saltat avui als medis de comunicaci贸. Els de Carlos Diaz recolzaran ja des de dins als seus socis i amics pol铆tics del PP. D鈥 aquesta manera ARB donaria suport a un PP.

Segons Diaz, justificant la seua posici贸 ha dit que entra a l鈥 equip de govern per a treballar pel poble ( com no!) i que no es pot furtar la decisi贸 democr脿tica del poble amb intents de portar als jutjats la pol铆tica local. Per a D铆az en un raonament de tesi doctoral, les eleccions i la decisi贸 democr脿tica de la gent netegen les presumptes irregularitats i responsabilitats. La gent vota a qui vol i si el vota es com si es banyara al Jord脿 i tots els pecats passats li estigueren perdonats. Per貌 la democr脿cia no es un xec en blanc, no 茅s una neteja de responsabilitats. El mandat del poble no permet els seus representants fer el que vulguin, ni encara que aquest vote una vegada i un altra a corruptes ( Fabra per eixample),ni els perdona dels seus presumptes delictes. El vot no atorga la dec猫ncia o la innoc猫ncia, ni legitima en cap cas per a determinades activitats.

La corrupci贸 茅s un fenomen que preocupa a la ciutadania de forma clara. I no 茅s per a menys. A莽貌 es deu a la seua profunditat i extensi贸 no ja a la nostres comarques (on s鈥檋a fet fam贸s Carlos Fabra, el de l鈥檃eroport del 鈥渁buelo鈥) sin贸 al conjunt de l鈥 estat. Trama rere trama han sigut destapades i tacant als grans partits del r猫gim ( PP sobre tot, per貌 tamb茅 al govern socialista andal煤s) en una interminable s猫rie de corrupteles, saquejos de l鈥檈rari p煤blic i immoralitats v脿ries que han acabat per desacreditar a la 鈥渃lasse鈥 pol铆tica als ulls dels ciutadans. La corrupci贸 ha sigut junt a l鈥 atur un dels pilars de la deslegitimaci贸 del r猫gim actual. Unes elits autoreferencials, vistes pel com煤 dels mortals com uns privilegiats, que damunt fiquen la m脿 a la bossa dels diners de tots i totes. La explicaci贸 del PP, el gran salpicat, fins al punt que els jutges l鈥 anomenen 鈥 trama organitzada per a delinquir鈥, es redueix a un problema moral, a un problema d鈥 elecci贸 de persones que traeixen la confian莽a dels seus innocents i purs l铆ders. Per貌 sabem que no 茅s aix铆, sabem que la corrupci贸 al nostre pa铆s no es un assumpte purament moral, sin贸 que 茅s estructural, sist猫mica i funcional per al bon funcionament i reproducci贸 d鈥 un model de creixement que prov茅 del franquisme. Un model de creixement que va fer fallida al 2008 ( la construcci贸 i la bombolla immobili脿ria) per貌 que va significar per a les oligarquies locals i de m茅s poderoses grans quantitats de diners que s鈥 emportaven a la butxaca. Amb la complicitat dels seus amics col路locats a les institucions trencaven amb la legalitat. El negoci 茅s el negoci!

A Benic脿ssim ho sabem molt b茅 perqu猫 com tota la costa valenciana va ser un punt on totes les contradiccions del model van ser m茅s brutals i clares. ARB, el partit de Diaz junt al PP, van protagonitzar aquella etapa de desmesura i 鈥渉ybris鈥( arrog脿ncia i desmesura) que deien els grecs. PAIs, Benic脿ssim Golf i altres obres fara貌niques que portarien al nostre municipi a nugar els gossos amb llonganisses. Tota una 猫poca i les seues promeses que s鈥 han enfonsat ja fa temps…La corrupci贸 ( la alcaldessa est脿 imputada varies vegades per presumptes delictes) no 茅s una q眉esti贸 individual sin贸 de interessos creats al voltant d鈥 una oligarquia pol铆tico-econ貌mica ben definida. A莽貌 ho sabem b茅 a Benic脿ssim, ho sabem la gent d鈥橝ra Benic脿ssim ( coalici贸 de la que Esquerra unida forma part amb Podem),quines s贸n les grans empreses i els seus interessos, sabem quins s贸n els seus representants a l鈥 Ajuntament ( aix貌 s铆, votats pels ciutadans lliurement). Sabem que 茅s el que est脿 en joc, els interessos que estant damunt de la taula i han motivat l鈥 entrada d鈥 ARB a l鈥 equip de govern presidir per una presumpta corrupta. Sabem que ARB d鈥 aquesta manera leg铆tima les pr脿ctiques insanes que han dominat el nostre municipi des de fa ja uns anys. El temps ens dir脿 qui t茅 ra贸 i posar脿 a cadasc煤 en el seu lloc, per貌 el d鈥 ARB est脿 ja ben clar: Aliat subaltern del PP, del partit de la corrupci贸, del partit de Fabra ( padr铆 pol铆tic de la senyora alcaldessa), el partit de Barcenas, de Trillo i de tants altres. La partida d鈥 escacs avan莽a i ja s鈥 ha fet una nova jugada al tauler.

Sebasti谩n Bretones L贸pez 茅s coordinador d鈥 Esquerra Unida a Benic脿ssim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.