fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Bones Festes – L’Opinió de Llanos Massó

Bones Festes – L’Opinió de Llanos Massó

Portem ja uns quants dies què a les nostres ciutats, els governants de torn, han posat milers de llumenetes i adorns que, majoritàriament, resulten ser difícilment identificables amb la Festa que estem celebrant.

Els establiments i les grans superfícies, majoritàriament, ens desitgen Bones “Festes”. Els col·legis es preparen per a unes llargues vacacions durant aquestes “festes”, decoren les aules, en alguns casos sense una temàtica clarament identificable per si de cas, i canten, o millor dit cantussegen per no ofendre, cançons típiques de l’ocasió.

Les xarxes socials es van omplint de vídeos, fotografies i “gifs” per a felicitar les “festes”, açò n’és una llàstima perquè s’ha perdut el costum d’escriure i enviar les conegudes postals nadalenques amb un missatge personal i diferenciat. D’amunt els mitjans de comunicació ens saturen amb milers d’anuncis de colònies, una musiqueta pesada relativa a un cert “Santa Claus” que ve a la ciutat, i com no, les Bones “Festes”.

I al final: Què passa?, que tot el món (amics, coneguts, familiars…) ens desitgen Bones “Festes”. I jo em pregunte: Què me n’estan felicitant?, La Magdalena? No crec, estem al desembre i encara en falta prou. ¿Llavors….?

Quan és l’aniversari d’algú normalment li desitgem “Bon Aniversari”, no una Bona Festa. Ja n’està bé de complexos i del políticament correcte, açò que celebrarem els pròxims dies és el Nadal, el naixement de Déu fet home, per molt que vulguen amagar-ho.

Celebrem un dels esdeveniments més importants de tots els que fonamenten les nostres arrels, les arrels d’Europa i concretament de la nostra Espanya, arrels i tradicions sense les quals no es podria entendre allò que som, la nostra essència.

M’agradaria que algú m’explique què és això de l’esperit de Nadal, perquè em costa molt entendre com pot haver-hi Esperit sense Déu i Nadal sense Nativitat.

M’agradaria que algú m’explique perquè la gent intercanvia regals en Nadal, a Espanya sempre ha sigut el dia de Reis, si no fora perquè uns savis d’Orient van reconéixer el xiquet Déu en Betlem i li van portar uns presents: or, encens i mirra, no ho faríem, no es trobaria dins les nostres tradicions.

Occident segueix encabotat en autodestruir-se i porta camí d’aconseguir-ho si no reaccionem i tornem a les nostres arrels i a les nostres tradicions.

Per això des d’ací vull desitjar a tots vostés:
UNS MOLTS BONS NADALS!

Leave a Reply

Your email address will not be published.