fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Bonig, Clavell i Almod贸var” – L’opini贸 de Marta Sorl铆, Diputada de Comprom铆s per Castell贸

“Bonig, Clavell i Almod贸var” – L’opini贸 de Marta Sorl铆, Diputada de Comprom铆s per Castell贸

Ens escriu la diputada de Comprom铆s per Castell贸.

Cada dia costa m茅s diferenciar entre les not铆cies que anem sabent del Partit Popular valenci脿 i l’argument d’una pel路l铆cula d’Almod贸var. Amb el temps podrem jutjar si la corrupci贸 d’eixe partit nom茅s es culpa d’uns “amantes pasajeros”, com volen fer-nos creure, o si pel contrari forma part de “la piel que habito”.

聽En tots dos casos la protagonista 茅s Isabel Bonig, presidenta del PP valenci脿. Ella 茅s qui a mesura que va transcorrent el film ha d’anar tapant els casos de corrupci贸 que li esclaten a diari i protegint les persones que els protagonitzen. En esta pel路l铆cula hi cap tothom: des d’una hist貌rica pol铆tica que lluny de retirar-se s’aferra a una cadira del Senat per blindar-se i mantenir el seu tren de vida, fins a un corrupte penedit que vol col路laborar amb la just铆cia despr茅s de convertir-se en un hippy predicador. A m茅s a m茅s, quan creiem que la trama no es pot embolicar m茅s, apareixen nous personatges amb passats sorprenents i amb tot un entramat d’amors, de favors i pressions que a poc a poc anem descobrint.

En ple cl铆max d’esta com猫dia de mal gust apareix l’actor revelaci贸, 脪scar Clavell, l’home de confian莽a de la protagonista. Este exalcalde amb bones formes va anar seguint els passos de la seua estimada l铆der, fins que el dest铆 i la presumpta corrupci贸 els va separar. Bonig va haver d’enviar Clavell a Madrid per protegir-lo i blindar-lo davant dels tribunals.

En la seq眉猫ncia resum del final trobem una Isabel Bonig, impotent per no haver pogut salvaguardar qui era la seua m脿 dreta, donant lli莽ons de regeneraci贸 democr脿tica i patriotisme. I mentre tracten d’amagar la porqueria del seu partit baix les banderes, les factures que els acusen de prevaricaci贸 i malversaci贸 s贸n les d’una empresa de neteja. Fina ironia almodovariana.

282_11

Marta Sorl铆 茅s diputada al congr茅s al Grup Mixt per Comprom铆s de la prov铆ncia de Castell贸

Leave a Reply

Your email address will not be published.