fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Caf茅s amb filosofia – L’opini贸 de M贸nica Meirosu

Caf茅s amb filosofia – L’opini贸 de M贸nica Meirosu

Seguint amb la filosofia, al nom de la columna s’ha de fixar el lector d’aquestes l铆nies, us vull parlar hui d’uns establiments molt curiosos que van sorgir fa ja un parell de d猫cades i que, 茅s clar, porten per protagonista a la filosofia.

Va ser un diumenge qualsevol, far脿 uns 23 anys ja, (1992), quan Marc Sautet (1947-1998), professor de filosofia de la Facultat de Ci猫ncies Pol铆tiques de Par铆s, decidira organitzar en aquest especial dia, i a partir de llavors tots els seg眉ents diumenges, xarrades filos貌fiques amb els seus amics, alumnes i companys de treball, tractant diversos temes d’actualitat i uns altres no tant ja, per貌 que sempre estan presents. Va ser en un bar qualsevol de la pla莽a de la Bastilla.

Qu猫 va oc贸rrer des de llavors? Simple. Aquest fenomen no va parar de cr茅ixer i cr茅ixer i es van comen莽ar a posar de moda no solament a Par铆s, que compta amb m茅s 200 establiments d’aquesta 铆ndole, sin贸 en ciutats com Argentina, Per煤 o Espanya, els anomenats “filocaf茅s” o caf茅s filos貌fics. Es tracta de tert煤lies entre amics i coneguts en un lloc p煤blic, a saber, qualsevol cafeteria, que compten amb un moderador que controla el debat, un debat, com ja he dit, unes vegades de temes actuals i unes altres, enfocat en aquells temes atemporals i transcendentals (just铆cia, amor, llibertat, felicitat, mort…). No es tracta d’aprendre filosofia, que tamb茅 s’acaba per aprendre, ni de qui va ser tal o com fil貌sof sin贸 d’entendre el nostre m贸n, de recuperar cadascun els valors amb els quals ens sentim m茅s c貌modes i que ens brinden les diferents visions filos貌fiques. La capital valenciana ja compta amb aquests caf茅s des de fa uns anys. Per un m貌dic preu pot vost茅 gaudir d’un caf茅 i d’una deliciosa magdalena debatent sobre l’amor, la tristesa, S貌crates o el multiculturalisme. Temes varis, 茅s clar. En suma, reflexionar sobre tots aquests temes al voltant d’un caf茅 i amb els amics. Sona divertit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.