fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Cal exigir a la Generalitat la construcci贸 del nou canal interceptor per a evitar les barrancades en les zones de Ven猫cia i l鈥橝lquen猫ncia – L’opini贸 de Fernando Pascual

Cal exigir a la Generalitat la construcci贸 del nou canal interceptor per a evitar les barrancades en les zones de Ven猫cia i l鈥橝lquen猫ncia – L’opini贸 de Fernando Pascual

Fernando Pascual Moscard贸 茅s Regidor de Serveis i Obres Publiques a l’Ajuntament d’Alzira.

芦Propagando mil mentiras, destrozando la verdad禄. Esta frase forma part del la can莽贸 芦Criticar por criticar禄, de Fangoria, per貌 perfectament podria ser la frase de cap莽alera de les accions pol铆tiques del Partit Popular a Alzira.

Com cada vegada que sofrim un episodi de pluges fortes, es posen la disfressa de superheroi i es peguen una volta pels barris m茅s vulnerables, els que patixen el problema d鈥檃cumulaci贸 d鈥檃igua degut a les crescudes dels barrancs Fosc, de Maria Gr脿cia, i de la Casella.
Fa d猫cades no es tenia la sensibilitat que es t茅 en l鈥檃ctualitat a l鈥檋ora de construir. Primava l鈥檈speculaci贸 urban铆stica sobre la fragilitat del terreny, i ara patim les conseq眉猫ncies fruit d鈥檃quelles decisions.

La passada legislatura, com a govern progressista, ens pos脿rem a buscar r脿pidament una soluci贸 a les constants inundacions en la barriada de les Basses. La Conselleria va admetre la realitzaci贸 del canal de les Basses, amb la finalitat d鈥檃rreplegar l鈥檃igua que baixa enfurida dels barrancs i que arreplega el cam铆 dels Pescadors.
Des de la construcci贸 d鈥檃quella primera fase s鈥檋an pogut evitar inundacions en m茅s d鈥檜n episodi de pluges, encara que 茅s cert que cal concloure el projecte per a tractar de minimitzar, d鈥檜na vegada per totes, la problem脿tica de les crescudes d鈥檃igua en certes zones del nucli urb脿. I 茅s per aix貌 que estem sol路licitant que es puga dur endavant la segona fase del canal.
Per al PP d鈥橝lzira el canal 茅s una obra banal, una infraestructura que no t茅 cap finalitat, cosa que 茅s falsa perqu猫 ha quedat demostrat que actua com a contenidor d鈥檃igua que evita que acabe als carrers de la barriada de les Basses.

Cal posicionar-se en un sol front per tal de tractar este problema que afecta les barriades de Ven猫cia, les Basses i la zona de Pere Cresp铆. En lloc de fer pol铆tica per a vendre fum, el PP d鈥橝lzira podria ajudar a exigir a la Conselleria la finalitzaci贸 del canal de les Basses.

Se鈥檒s ha oblidat que, en els dotze anys en qu猫 tingueren el govern de la ciutat, estes mateixes zones que ara es veuen afectades quan plou torrencialment patien inundacions molt m茅s severes, ja que no es contava amb la infraestructura del canal, i, no obstant aix貌, no menejaren cap fil per a trobar una soluci贸 al problema de la inundabilitat.
Nosaltres, sense perdre un minut, netejarem els carrers afectats per tal de retirar el fang dipositat en ells. Fang que en part procedix de les transformacions agr铆coles que hui suposen un perill per a les 脿rees urbanes, com ha quedat demostrat en este episodi de pluges.

Si hem de difondre una foto dels carrers afectats, ha de ser la de l鈥檌ncansable personal que ha passat, i continua passant, hores i hores realitzant les tasques d鈥檃dequaci贸 i neteja dels vials: la brigada d鈥檕bres municipal, les empreses concession脿ries de manteniment dels parcs i jardins de la ciutat (INDITEC) i de la neteja vi脿ria (FOVASA), l鈥檈mpresa Marmi, Aig眉es de Val猫ncia, el Consorci Provincial de Bombers i el personal d鈥橝lzicoop.

A ells vull donar les gr脿cies per la seua implicaci贸, per la seua dedicaci贸, per fer que les zones afectades tornen a la normalitat i en perfectes condicions.
Seguirem fent la nostra tasca, exigint la construcci贸 del nou canal interceptor per a evitar les barrancades en les zones de Ven猫cia i l鈥橝lquen猫ncia, encara que el PP continue amb la seua cr铆tica destructiva i sense aportar cap soluci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.