fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Cal exigir a la Generalitat la construcció del nou canal interceptor per a evitar les barrancades en les zones de Venècia i l’Alquenència – L’opinió de Fernando Pascual

Cal exigir a la Generalitat la construcció del nou canal interceptor per a evitar les barrancades en les zones de Venècia i l’Alquenència – L’opinió de Fernando Pascual

Fernando Pascual Moscardó és Regidor de Serveis i Obres Publiques a l’Ajuntament d’Alzira.

«Propagando mil mentiras, destrozando la verdad». Esta frase forma part del la cançó «Criticar por criticar», de Fangoria, però perfectament podria ser la frase de capçalera de les accions polítiques del Partit Popular a Alzira.

Com cada vegada que sofrim un episodi de pluges fortes, es posen la disfressa de superheroi i es peguen una volta pels barris més vulnerables, els que patixen el problema d’acumulació d’aigua degut a les crescudes dels barrancs Fosc, de Maria Gràcia, i de la Casella.
Fa dècades no es tenia la sensibilitat que es té en l’actualitat a l’hora de construir. Primava l’especulació urbanística sobre la fragilitat del terreny, i ara patim les conseqüències fruit d’aquelles decisions.

La passada legislatura, com a govern progressista, ens posàrem a buscar ràpidament una solució a les constants inundacions en la barriada de les Basses. La Conselleria va admetre la realització del canal de les Basses, amb la finalitat d’arreplegar l’aigua que baixa enfurida dels barrancs i que arreplega el camí dels Pescadors.
Des de la construcció d’aquella primera fase s’han pogut evitar inundacions en més d’un episodi de pluges, encara que és cert que cal concloure el projecte per a tractar de minimitzar, d’una vegada per totes, la problemàtica de les crescudes d’aigua en certes zones del nucli urbà. I és per això que estem sol·licitant que es puga dur endavant la segona fase del canal.
Per al PP d’Alzira el canal és una obra banal, una infraestructura que no té cap finalitat, cosa que és falsa perquè ha quedat demostrat que actua com a contenidor d’aigua que evita que acabe als carrers de la barriada de les Basses.

Cal posicionar-se en un sol front per tal de tractar este problema que afecta les barriades de Venècia, les Basses i la zona de Pere Crespí. En lloc de fer política per a vendre fum, el PP d’Alzira podria ajudar a exigir a la Conselleria la finalització del canal de les Basses.

Se’ls ha oblidat que, en els dotze anys en què tingueren el govern de la ciutat, estes mateixes zones que ara es veuen afectades quan plou torrencialment patien inundacions molt més severes, ja que no es contava amb la infraestructura del canal, i, no obstant això, no menejaren cap fil per a trobar una solució al problema de la inundabilitat.
Nosaltres, sense perdre un minut, netejarem els carrers afectats per tal de retirar el fang dipositat en ells. Fang que en part procedix de les transformacions agrícoles que hui suposen un perill per a les àrees urbanes, com ha quedat demostrat en este episodi de pluges.

Si hem de difondre una foto dels carrers afectats, ha de ser la de l’incansable personal que ha passat, i continua passant, hores i hores realitzant les tasques d’adequació i neteja dels vials: la brigada d’obres municipal, les empreses concessionàries de manteniment dels parcs i jardins de la ciutat (INDITEC) i de la neteja viària (FOVASA), l’empresa Marmi, Aigües de València, el Consorci Provincial de Bombers i el personal d’Alzicoop.

A ells vull donar les gràcies per la seua implicació, per la seua dedicació, per fer que les zones afectades tornen a la normalitat i en perfectes condicions.
Seguirem fent la nostra tasca, exigint la construcció del nou canal interceptor per a evitar les barrancades en les zones de Venècia i l’Alquenència, encara que el PP continue amb la seua crítica destructiva i sense aportar cap solució.

Leave a Reply

Your email address will not be published.