fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Carta d’un cofinat per Vicente Laborda

Carta d’un cofinat per Vicente Laborda

Carta enviada al director de Diari Millars per Vicente Laborda.

Algú va dir: ”El poble què oblide la seua història està condemnada a repetir-la”.

Una vegada més, els espanyols estem donant un exemple de solidaritat, humanitat, hem oblidat les nostres pròpies diferències i hem donat el millor de cadascun de nosaltres per a eixir d’una PANDÈMIA, que ens ha robat una gran part del nostre cor. En el camí hem perdut família, amics, persones anònimes, professionals i fins i tot una gran part de la nostra DIGNITAT, veient com el CORONAVIRUS, assassinava impunement als nostres éssers estimats, separant-nos d’ells amb la crueltat de no poder donar el nostre últim adéu.

Cal AGRAIR a totes les persones que estem sent confinades, complint amb el nostre Deure de ciutadans les normes establides pel govern. Agrair a sanitaris, forces d’ordre i seguretat de l’Estat, Personal de Neteja, Personal de manteniment, Economats, Farmàcies i a totes les persones que ens han ajudat d’una manera o d’una altra… a tots ells… GRÀCIES!!!.

Vosaltres els SANITARIS, mèdics, auxiliars, infermers i infermeres, personal de neteja etc, heu demostrat no solament ser uns grans professionals(per a mi…els millors del món)sinó també la vostra qualitat humana, donant el millor de vosaltres mateixos, fins al punts d’arribar a l’esgotament. Per a vosaltres una mort és una derrota i en aqueixa derrota se us va un tros del vostre cor. Vosaltres cada pacient l’esteu tractant com si fóra el vostre propi pare, mare, germà, fill…la vida us va en això. Quan salveu una vida, és com guanyar una guerra, retornant-nos una part de la nostra dignitat perduda, donant-nos una lliçó de la bella que és la vida. Les vostres llàgrimes són d’impotència en veure que no podeu fer res més per falta de mitjans i el vostre somriure… el nostre alé.

Vosaltres COS I SEGURETAT DE L’ESTAT juntament amb la POLICIA LOCAL de cada comunitat, el nostre reconeixement i infinita gratitud. Esteu posant en perill la vostra pròpia vida perquè es compleixen les lleis, vetlant per la nostra seguretat i posant un somriure en els confinats en els nostres domicilis, atureu els vehicles posant les sirenes a les 20 hores de la vesprada per a unir-nos a nosaltres en un aplaudiment de gratitud. Hem vist els vostres rostres cansats i sense alé, esteu lluitant per salvaguardar les nostres vides posant en risc la vostra pròpia. Al EXÈRCIT, el nostre reconeixement per la vostra ajuda incansable en cada racó d’Espanya, és necessari esmentar entre moltes de les labors vostres…els hospitals de campanya, els treballs de desinfecció… etc. Sense tots vosaltres res d’això res d’això hauria sigut possible.

El nostre reconeixement a SUPERMERCATS, TRANSPORTISTES, RAMADERS, FARMÀCIES, PESCADORS, AGRICULTORS i a tots els gremis que heu vetlat perquè no ens faltara aliment, posant en risc la vostra vida i la de les vostres famílies.

Al PERSONAL de NETEJA, el nostre reconeixement perquè heu donat el millor de vosaltres, mantenint netes i desinfectades les Dependències (Centre de Salut, Col·legis…etc) i Ajuntament de cada localitat amb l’esperança que l’Alcalde o Alcaldessa sàpien valorar el que tenen.

A la Ciència, ELS NOSTRES CIENTÍFICS, el vostre treball indispensable per a la nostra vida, tot el nostre reconeixement i gratitud.

Reconeixement a totes les persones ANÒNIMES que han ajudat al més necessitat, fent un treball impecable, fent labors molt necessàries per a nosaltres.

Als nostres vertaders herois… ELS XIQUETS, a vosaltres que heu sabut arrancar un somriure quan tenim el cor trencat, vosaltres ens feu més forts en esta gran batalla…a tots vosaltres…GRÀCIES.

I el nostre reconeixement a totes les PERSONES O COL·LECTIUS que no he nomenat.

A tots vosaltres…MOLTÍSSIMES GRÀCIES!!!

És el moment de fer una reflexió… Als nostres polítics… No és el moment de retrets, però SÍ de reflexionar el comportament del poble espanyol, ha sigut, és i serà EXEMPLAR, en totes les circumstàncies, lluitant i vetlant per la nostra vida.

Estos professionals i tots els esmentats anteriorment qui han entregat la seua vida per nosaltres es mereixen un reconeixement…com per exemple, el personal sanitari. Quan tot això acabe s’hauria de crear una borsa de treball amb la finalitat de no perdre a estes persones qur han demostrat amb escreix la seua vàlua i els que estan dins per bossa, haurien d’obtenir la seua plaça en propietat.

També s’hauria d’ajudar a la xicoteta i gran empresa de manera que puguen començar a funcionar amb el seu treball, no oblidem tot el que ens estan ajudant i no oblidem que són PERSONES que ara ens necessiten. Senyors polítics els demane què prenguen exemple dels ciutadans espanyols, és la seua hora d’actuar.

Espanya, país de fugida de grans professionals i de grans talents. Senyors polítics, no obliden mai qui està donant la seua vida per nosaltres i qui els ha donat una lliçó de com es fan les coses. Senyors polítics… aprenguen d’ELLS!!! ELLS si són uns bons representants del meu país.

És hora d’esmentar amb el vostre permís i amb tot el meu Respecte a les persones mortes, VIURAN ETERNAMENT EN ELS NOSTRES CORS.
Hem de recordar cada dia de la nostra vida esta cita:

“Als vius els devem RESPECTE,
als morts…LA VERITAT”

A. C. S.

Per a tots els confinats i per a tots els que feu que puguem continuar vivint i pels nostres MAJORS, que ja ho van donar tot per nosaltres i ara es mereixen tota la nostra infinita gratitud i el nostre infinit reconeixement.

M’acomiade de tots vosaltres amb esta cita:

“No et rendisques, per favor, no cedisques,
encara que el fred creme,
encara que la por mossegue,
encara que el sol es pose
i calle el vent.
Encara hi ha foc en la teua ànima,
encara hi ha vida en els teus somnis”

Vosaltres sou… HEROIS!!! i RESISTIREM!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.