fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Carta d’un objector de consci猫ncia electoral per Jes煤s Tena

Carta d’un objector de consci猫ncia electoral per Jes煤s Tena

A la redacci贸 de Diari Millars ha arribat la carta d’un ciutad脿 de la prov铆ncia, referent a les properes eleccions del 26 de juny.

Passem a transcriure-la:

S贸c Jes煤s Tena Gracia, el passat 1 de juny vaig rebre una notificaci贸 en la qual se m’informava que formava part de la taula electoral situada en el col路legi p煤blic de Vilafranca , un poble de l’interior de Castell贸. Segons el document he de compar猫ixer el 26 de juny amb motiu de la celebraci贸 de les eleccions generals a les 8 del mat铆 per a la constituci贸 de la taula i estar en ella fins que finalitze el proc茅s electoral, sota amena莽a de pena de pres贸 de tres a un any o multa de sis a vint-i-quatre mesos, si decideixo no presentar-me. D’altra banda s’obria un per铆ode de set dies per al路legar i explicar els motius que impedeixen l’acceptaci贸 del c脿rrec davant la junta electoral de zona de Vinar貌s. Vaig enviar la meva al路legaci贸 comunicant la meva objecci贸 de consci猫ncia i explicant que per raons ideol貌giques no podia participar en la taula electoral i que revoquessin el meu nomenament com a primer vocal. La junta va denegar la meua sol路licitud sense cap argument ni explicaci贸.

No em vaig a escudar, s贸c insubm铆s, no crec en el principi d’autoritat en les relacions humanes, cap persona, grup, instituci贸 o Estat haurien d’imposar la seva voluntat a les altres, per aquesta ra贸 mai he votat. No vull ser c貌mplice i col路laborar el menys possible amb aquest sistema pol铆tic, sustentat amb la viol猫ncia, les guerres, l’explotaci贸 i dominaci贸 d’unes persones sobre unes altres i la destrucci贸 del medi ambient. Penso que cal donar l’esquena a aquesta falsa democr脿cia en la qual una minoria de privilegiades governa a una majoria de governades excloent-nos de la participaci贸 pol铆tica i de tots els processos decisoris que ens afecten com a persones d’aquesta societat.

Vivim en un ordre pol铆tic autoritari i jer脿rquic que no 茅s democr脿tic ni participatiu. Perqu猫 fos democr脿tic, la nostra participaci贸 no hauria de limitar-se a poder triar cada quatre anys a les persones que ens van a governar, que legitimades pel resultat de les urnes, prenen totes les decisions en el nostre lloc sense consultar-nos res. Hi ha mitjans i recursos suficients per crear espais on les persones puguen opinar, debatre, decidir de manera horitzontal i gestionar tots els assumptes importants (ecologia, educaci贸, salut, economia, infraestructures, consum etc) per posar-los en com煤 i en benefici de la societat.

Finalment crec que la participaci贸 en les taules electorals hauria de ser un dret i no una obligaci贸. El que siga una obligaci贸 茅s un indicatiu del desafecte i poc suport popular al sistema electoral, que necessita rec贸rrer a la coacci贸 sota penes de pres贸 o multes i en el millor dels casos, remunerant els c脿rrecs. De no ser aix铆, moltes taules electorals no es podrien constituir el 26 de juny.

Agraeixo a totes les persones del meu entorn que recolzen la meva decisi贸, gens f脿cil, al Grup Antimilitarista Tortuga per l seua ajuda i assessorament i el meu major reconeixement a les valentes insubmises del passat, present i futur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.