fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló educa – L’opinió de Jordi Tàrrega

Castelló educa – L’opinió de Jordi Tàrrega

Jordi Tàrrega i Sangüesa és portaveu de la comissió sectorial socioeducativa de Compromís per Castelló.

El passat cap de setmana ha tingut lloc a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló una nova edició de Castelló educa, la segona, aquesta iniciativa de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló de la Plana va néixer fa poc més de dos anys, i la idea inicial va créixer i va arribar a prendre una dimensió, que va fer que les persones organitzadores decidiren el seu caràcter bianual, atès que organitzar un esdeveniment d’aquesta dimensió cada any podia resulta una tasca massa feixuga.

Cal dir que tot i que la idea fou llençada per Enric Porcar des de la Regidoria, Castelló educa mai hauria estat possible sense la implicació d’altres administracions, com per exemple la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports (a la qual pertanyen els CEFIREs), de moltes altres entitats, com el Moviment de Renovació Pedagògica (per esmentar-ne una), i evidentment, dels centres educatius i de les persones que hi treballen (mestres i professores).

Aquesta edició ha inclòs dins del programa, o millor dit s’ha fet coincidir, amb la “II Jornada d’Aprenentatge Basat en Projectes”, atès que la Mostra d’experiències és força semblant a la que es va fer a la primera edició de Castelló educa. El pes de l’organització d’aquesta jornada ha recaigut gairebé per complet sobre el CEFIRE territorial amb seu a Castelló de la Plana.

També hem tingut les jornades “La ciutat com a espai educatiu”, un pas més en el llarg camí de la nostra ciutat cap a l’objectiu d’ésser una ciutat educadora, que ha comptat amb l’aportació d’altres ciutats educadores: L’Hospitalet, Lleida i Rivas Vaciamadrid; i també amb una mesa amb la participació de poblacions del nostre entorn més proper: Sagunt, La Vall d’Uixó i el mateix Castelló de la Plana. En aquest cas l’organització ha anat a càrrec del CEFIRE Humanístic amb seu a Alacant.

D’altra banda s’ha promogut la trobada d’associacions de la nostra ciutat interessades en participar en el Projecte Educatiu de Ciutat, aportant cadascuna allò que vulgue i pugue. Aquest encontre l’ha coordinat el Moviment de Renovació Pedagògica, és l’inici d’un camí que esperem que sigue llarg i fructífer.

Per acabar, la vesprada de dissabte, Castelló educa ha acabat amb “Projectes a escena”, una mostra de projectes de centres educatius de les nostres comarques que necessiten d’una posada en escena, d’un espai escènic (cinema, teatre, música, dansa…), que en aquest cas ha estat la Sala Simfònica de l’Auditori. I aquesta part ha estat responsabilitat del CEFIRE Artisticoexpressiu amb seu a Castelló de la Plana.

Potser és agosarat dir que una iniciativa està consolidada a la seua segona edició, però la comunitat educativa de la nostra ciutat desitja que així siga i que Castelló educa, amb tots els ajustos que vaja necessitant, siga el gran esdeveniment educatiu de la nostra ciutat; cada dos anys o amb la freqüència que millor convingue.

Sense cap mena de dubte el millor comiat que ens podia brindar Enric Porcar i que la gent segur que ha sabut reconèixer-li.

Leave a Reply

Your email address will not be published.