fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 educa – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Castell贸 educa – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Dues paraules, una frase, un subjecte: Castell贸, i un verb: educa.

鈥淐astell贸 educa鈥 s贸n unes Jornades que partint d’una idea de la Regidoria d’Educaci贸, i del concepte de Ciutat Educadora, s’han bastit amb les aportacions de molts agents educatius de la nostra ciutat. S贸n unes jornades de reflexi贸 educativa que es desenvoluparan sobretot a l’Auditori i Palau de Congressos, per貌 que tamb茅 duran a terme activitats per diferents punts de la ciutat, at猫s que la ciutat, Castell贸, 茅s subjecte i protagonista de les mateixes. Aix铆 les jornades arrencaran amb itineraris per la ciutat: Castell贸 modernista, Castell贸 llaurador, Castell贸 medieval, Castell贸 republic脿, Or铆gens de la ciutat, 100 anys de l’institut Ribalta i el Museu Etnol貌gic: la mem貌ria dels objectes.

Les jornades no estan exclusivament adre莽ades a mestres i professors, estan pensades per a tot tipus de p煤blic. Volem fer de Castell贸 una ciutat educadora i per aconseguir-ho cal la implicaci贸 del m脿xim nombre possible d’agents socials, totes les persones eduquem, som educadores, i totes les persones podem educar-nos al llarg de tota la nostra vida, i ho farem a la ciutat, al nostre Castell贸 de la Plana que 茅s el nostre entorn, el nostre h脿bitat.

Volem que les jornades siguen una empenta a la innovaci贸 i a la renovaci贸 pedag貌gica, per貌 sobretot a la participaci贸 i a la implicaci贸 de tothom en l’educaci贸. En un sentit ampli, l’educaci贸 no es fa nom茅s als centres educatius, es fa, conscient o inconscientment a tot arreu, sobretot a casa, per貌 tamb茅 al carrer, als comer莽os, a les associacions, als clubs, als grups d’amics, etc. Totes les persones poden aportar el seu granet de sorra, en positiu, com tamb茅 poden fer-ho en negatiu, sovint per omissi贸, per no dir res per corregir o fer veure que alguna conducta 茅s incorrecta, si ho fem totes les persones no seran an猫cdotes a茂llades, ser脿 la conducta normal i ning煤 ho veur脿 com una excentricitat.

La iniciativa parteix de l’Ajuntament, de la Regidoria d’Educaci贸, per貌 s’han implicat des del minut zero nombroses entitats educatives i culturals que faran que aquestes jornades siguen un f貌rum de debat i intercanvi d’experi猫ncies. Encara que em deixar茅 alguna entitat intentar茅 fer-ne una relaci贸: Associaci贸 de Directors de Prim脿ria, Associaci贸 de Directors de Secund脿ria, Associaci贸 Valenciana d’Educadors de Museus, Grup de Treball Bufan煤vols, CEFIRE, Col路lectius per la Llengua i Cultura de Castell贸 (Escola Valenciana), Fundaci贸 Caixa Castell贸, Fundaci贸 C脿tedra Enric Soler i Godes, Moviment de Renovaci贸 Pedag貌gica 鈥 Escola d’Estiu de Castell贸, Universitat per a Majors de la Jaume I, etc. etc.

鈥淐astell贸 educa鈥 t茅 vocaci贸 de continu茂tat i de futur, amb la implicaci贸 de tots els col路lectius que ja hi s贸n i els que arribaran m茅s endavant, a m茅s a m茅s de comptar amb el suport incondicional de la Conselleria d’Educaci贸, Investigaci贸, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.