fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Castell贸, m茅s mogut que mai” – L’opini贸 de C茅sar Jim茅nez

“Castell贸, m茅s mogut que mai” – L’opini贸 de C茅sar Jim茅nez

En la darrera col路laboraci贸 amb aquest diari descrivia el sa i necessari exercici de fer una pausa, ordenar l’escriptori i avaluar tot un any de treballs, amb l’objectiu d’obrir la mirada i, a vista d’ocell, ser capa莽os de triar la millor senda per connectar amb les necessitats de la ciutadania.

Quan pensem en termes de legislatura, o millor dir quan pens脿vem en termes de legislatura aquella gent que no particip脿vem en les estructures de partits, tendim a creure que 4 anys 茅s molt de temps. En canvi, en pol铆tica real els temps de vegades s’acceleren i s’ha d’intentar anar per davant de les q眉estions, si no sovint un parell d’esdeveniments encadenats et poden deixar fora de joc i, llavors, s’ha d’invertir massa esfor莽os per tornar a situar-te. Els 3 anys que queden s贸n, per tant, molt poc temps si no has fet els deures a temps.

Un cap铆tol dels m茅s importants que caldr脿 comen莽ar a preveure 茅s la relaci贸 de les estructures org脿niques municipals de Podem amb aquelles candidatures municipals que vam impulsar i en les que participem de manera activa. En aquest punt em centrar茅 en el cas de “Castell贸 en Moviment”, per ser de la meua ciutat i per ser on s贸c un membre m茅s de l’assemblea quan l’agenda m’ho permet.

“Castell贸 en Moviment” (CsEnMov) potser 茅s una de les candidatures d’unitat popular d’arreu de l’Estat m茅s propera a l’ideal d’aquells que teoritzaven sobre la necessitat de sumar adhesions entre forces pol铆tiques, moviments socials i persones individuals. 脡s sense cap dubte una candidatura “tacada de poble”. En ella, la gent vinculada a Podem Castell贸 participem en pla d’igualtat amb la resta de companyes de l’assemblea i aix铆 volem continuar. D’altra banda, la col路laboraci贸 entre CsEnMov en l’脿mbit municipal i Podem en els altres 脿mbits institucionals, auton貌mic i estatal, ha estat intensa i hi ha voluntat per perfeccionar-la.

Per貌 la participaci贸 en una plataforma municipal com aquesta no eximeix de la necessitat de tindre una pres猫ncia i un discurs propi dintre de l’脿mbit municipal. Mai amb voluntat de substituci贸 o de confrontaci贸, per貌 s铆 amb prop貌sit constructiu i influent en les pol铆tiques de proximitat. Aquesta 茅s una tasca en la qual hem d’incidir ara que hem deixat enrere les successives campanyes electorals. 脡s el moment d’intervenir en l’escenari municipalista per estirar i aprofundir el canvi de la nostra ciutat. A hores d’ara poca gent sap qu猫 opina Podem Castell贸 sobre els temes d’actualitat local i per a a莽貌 tenim prop貌sit d’esmena. En cas contrari i de cara a les noves eleccions municipals, qui se’n recordar脿 que Podem Castell贸 existeix?

Per remuntar aquesta mancan莽a, actuarem en tres 脿mbits fonamentalment: reprenent el carrer, estant m茅s presents als mitjans de comunicaci贸 i obrint la primera seu del partit en els nostres barris. En totes tres l铆nies hem comen莽at a treballar i prompte podrem donar bones not铆cies.

Menci贸 de Castell贸 en Moviment a part, el panorama pol铆tic de la nostra ciutat ofereix moltes inc貌gnites pels pr貌xims anys. L’alcaldessa de Castell贸, del PSPV, est脿 mantenint un perfil baix, qui sap si temorosa de reactivar els conflictes interns latents en la seua agrupaci贸 local. El grup municipal del PP d贸na senyals d’anar encara amb menys rumb que el Partit Popular en l’脿mbit auton貌mic, que ja 茅s dir. Ciutadans… L’altre grup municipal que semblava funcionar a velocitat de creuer era Comprom铆s, el qual ha trontollat amb la designaci贸 d’Enric Nomded茅u com a Secretari Auton貌mic. Veurem com es recompon d’aquest succ茅s i quina 茅s la projecci贸 del partit local a Castell贸.

En definitiva, un camp molt obert per la capacitat de Podem Castell贸, de la m脿 de la ciutadania, d’influir en la ciutat que volem en les pr貌ximes d猫cades. Ens acompanyes?

C茅sar Jim茅nez

Leave a Reply

Your email address will not be published.