fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

D鈥檃n脿lisis i valoracions – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

D鈥檃n脿lisis i valoracions – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Jordi T脿rrega i Sang眉esa 茅s portaveu de la comissi贸 sectorial socioeducativa de Comprom铆s per Castell贸.

A l鈥檃rticle del mes passat hi f猫iem una valoraci贸 de la meitat de la legislatura, com sempre fem la gent d鈥檈squerra i progressista, amb el nostre tarann脿 sempre autocr铆tic i poc autocomplaent, ens felicit脿vem pel que s鈥檋a fet, per貌 tamb茅 lament脿vem el molt que queda per fer. Pocs dies despr茅s de redactar l鈥檃rticle anterior, els populars de la nostra ciutat tamb茅 en feien una valoraci贸 dels dos anys del nou govern municipal, el seu tarann脿, per貌, 茅s sensiblement diferent: ells no tenen la culpa de res, malgrat haver governat la ciutat vint-i-quatre anys ininterrompudament, i les conseq眉猫ncies de les seues pol铆tiques (o sovint de l鈥檃bs猫ncia de pol铆tiques municipals en molts camps) durant vint-i-quatre anys s贸n directament imputades a aquells que fa dos anys que estan intentant redre莽ar la nostra ciutat i canviar el sentit de la pol铆tica municipal.

B茅 ho analitzava Emilio Regalado, a Levante de Castell贸, amb un article titulat 鈥淢irarse al espejo鈥. No repetirem el que ell va dir, per貌 cal recon猫ixer la seua an脿lisi concisa i al mateix temps detallada. Nosaltres ens fixarem en l鈥檈ducaci贸. No deixa de ser sorprenent que acusen l鈥檃ctual Equip de Govern del mal estat de les escoles, quan ells les tenien gaireb茅 abandonades sense escometre moltes de les imprescindibles obres menors i tasques de manteniment quotidi脿.

Per als populars de Castell贸 la d鈥檈ducaci贸 sempre ha estat una regidoria menor, amb un pressupost molt baix que en gran part anava a algunes fundacions, als patronats de les quals hi pertany el nostre Ajuntament (centre associat de la UNED, C脿tedra Enric Soler i Godes…), a col路laborar amb alguns premis (Vicent Mar莽脿…), i poca cosa m茅s. Fins i tot el manteniment i neteja dels centres d鈥檈ducaci贸 infantil i prim脿ria, que s贸n de compet猫ncia municipal, eren tasca d鈥檃ltres regidories. La resta de tasques: alguna convocat貌ria rutin脿ria del Consell Escolar Municipal… I para de comptar.

Doncs b茅, despr茅s de vint-i-quatre anys d鈥檌nfragesti贸 educativa, de pol铆tica minimalista, i d鈥檌nacci贸 en el camp de l鈥檈ducaci贸, aix貌 s铆, amb la bona excusa de que els Ajuntaments no tenen compet猫ncies, es permeten el luxe de q眉estionar i criticar dos anys en els quals s鈥檋an fet m茅s coses des de Ca la Vila que en els vint-i-quatre que ells han governat. Els Ajuntaments, el nostre Ajuntament, ha de tenir compet猫ncies en tot all貌 que afecta la ciutadania, i si no les t茅, per貌 qui les t茅 no actua, t茅 l鈥檕bligaci贸 moral d鈥檃ssumir-les, i si cal, i ho consider脿 oport煤 complementar i millorar les pol铆tiques estatals i auton貌miques. O no 茅s aix貌 el que habitualment fa la Diputaci贸 de Castell贸? Qu猫, per cert, est脿 governada pels populars…

El libel, o pamflet, dels populars de Castell贸, diu que tot 茅s un frac脿s, tot, absolutament tot. Tan llen莽ats van en la seua cr铆tica desbocada que imputen a l鈥橝juntament fins i tot la delinq眉猫ncia, de la qual seria, o 茅s, el m脿xim responsable el Sots-delegat del Govern a Castell贸, correligionari d鈥檈lls si no vaig errat, i que sovint dona xifres als mitjans de comunicaci贸 que van justament en el sentit contrari.

Diuen que nosaltres som 鈥淓l pacte del Frau鈥. I acaben dient 鈥淨ue no te l铆en, conf铆a en nosotros鈥… Vost猫s veuran, qui 茅s el frau i en qui es pot confiar, o no…

Leave a Reply

Your email address will not be published.