fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

De la nostra sagrada Terra – L’opini贸 de Cesar Jim茅nez

De la nostra sagrada Terra – L’opini贸 de Cesar Jim茅nez

Conten que una vegada la cooperaci贸 internacional alemanya va detectar la necessitat d鈥檌nstal路lar un hospital en una regi贸 d鈥櫭frica per donar servei a la poblaci贸 de la zona

Aquella infraestructura estava perfectament dotada i suposaria una millora considerable en les condicions de vida de les habitants. Per貌 resulta que els alemanys la van construir sobre un terreny sagrat enva茂t per la construcci贸 i la gent mai la va sentir com a pr貌pia.

Salvant les dist脿ncies, la iniciativa d鈥檌nspiraci贸 municipalista que ha donat com a fruit el document #PropostesDeLaTerreta pretenia recollir propostes en un proc茅s que ha tingut a la milit脿ncia de base d鈥檃lguns municipis del Pa铆s Valenci脿 com a veritables protagonistes. Aquesta aposta, en un context on predominaven les iniciatives que confeccionaven els documents amb l鈥檌mpuls dels 貌rgans del partit, ha estat tot un repte. Per貌 calia, ha valgut la pena fer l鈥檈sfor莽. Perqu猫 amb sort arribarem a veure alguna de les nostres idees plasmades als documents resultants de l鈥橝ssemblea Ciutadana Estatal a celebrar a Vistalegre, per貌 ja s贸n les nostres propostes. Fetes per gent amb diferent visi贸 respecte del que creu que ha de ser Podemos en el futur, amb distintes idees sobre les pol铆tiques que haurem d鈥檃bordar, per貌 disposats a posar el muscle al costat de l鈥檃ltra quan es tracta de construir organitzaci贸.

Ven铆em sense la motxilla d鈥檃dhesions pr猫vies d鈥檃ltres i caminem amb objectius modestos, pot ser perqu猫 no ens domina l鈥檃fany d鈥檌mposar el nostre criteri en aquesta contesa. Portem propostes emanades des de baix, sobre feminismes, sobre descentralitzaci贸 i federalitzaci贸, sobre participaci贸 i transpar猫ncia o sobre com fer de Podemos una organitzaci贸 m茅s horitzontal i inclusiva. Ara per貌, vull destacar aquelles mesures que vam extreure quan parl脿vem de nosaltres mateixes, d鈥檃ll貌 que passa en l鈥櫭爉bit municipal.

Volem que l鈥檃ssemblea ciutadana municipal siga sobirana alhora de decidir q眉estions com la configuraci贸 de la seua executiva, les condicions per a la concurr猫ncia a les eleccions locals o les nostres l铆nies estrat猫giques i pol铆tiques en el nostre 脿mbit m茅s proper. A mode d鈥檈xemple: Castell贸 en Moviment 茅s la candidatura municipal a la qual Podem va donar suport per les eleccions de 2015. 脡s segurament l鈥檈xperi猫ncia m茅s exitosa quan a candidatura d鈥檜nitat popular a la geografia valenciana, almenys d鈥檈ntre les grans ciutats del nostre pa铆s. Compartim milit脿ncia i treball conjunt i anem avan莽ant en la construcci贸 d鈥檜n Castell贸 millor. Per qu猫 haur铆em de sotmetre la decisi贸 d鈥檃nar juntes en futures eleccions a una cosa distinta a la validaci贸 de la nostra assemblea? Deixarem en mans la decisi贸 de persones o 貌rgans superiors que no han viscut el dia a dia de treball i lluita?

Per coher猫ncia, defensem que les relacions amb altres organitzacions pol铆tiques siguen compet猫ncia exclusiva dels municipis. Tamb茅 que les persones candidates en els processos electorals han de pert脿nyer al territori on es presenten, ja que volem que les nostres representants tinguen vincle i coneixement sobre les realitats locals. Per 煤ltim, volem autonomia per plantejar l铆nies estrat猫giques i pol铆tiques pr貌pies, que ens permetisquen tindre personalitat diferenciada d鈥檃ltres forces presents als nostres municipis. No volem un hospital alemany en la nostra venerada terra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.