fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Desapareguts” – L’opini贸 de Ignasi Garcia, Portaveu de Comprom铆s a Castell贸

“Desapareguts” – L’opini贸 de Ignasi Garcia, Portaveu de Comprom铆s a Castell贸

Eren les nou del mat铆, al voltant d’una taula estava la regidora de Cultura, Ver貌nica Ruiz, l’assessora jur铆dica de l’ajuntament, l’intendent i els quatre policies que havien fet el treball de camp, el regidor de seguretat i responsable de patrimoni i l’assessor de govern obert, el motiu, presentar un informe intern sobre l’estat del cat脿leg art铆stic municipal.

Els fique en antecedents, 茅s l’estiu de 2015, entra el nou govern, la gent del Partit Popular ja fa mesos que no governen, primer han fet campanya i despr茅s quan han vist que no s贸n ells els que tenen el poder, volen deixar un camp minat al nou govern, de portes enfora parlaran de col路laboraci贸, per貌 cap dels nous regidors podr脿 traure’ls m茅s de dues evasives, si 茅s que arriben a poder parlar, aix铆 doncs els primers mesos en ple estiu ens hem de ficar en analitzar com est脿 l’ajuntament, i ac铆 arriben les sorpreses i la feina, no ho far茅 llarg, sols dir que trobem el patrimoni art铆stic de qualsevol manera tirat per terra.

Evidentment davant d’aquesta situaci贸 ens fiquem a la feina per corregir-la, per貌 la falta d’inter茅s pel nostre patrimoni, no sols 茅s per com es conserva, sin贸 pels recursos que se li dediquen, que direm que s贸n escassos, per no dir nuls.

La regidoria, busca amb convenis que signa amb la universitat, millorar la conservaci贸 de les nostres obres d’art, i comencem a fer una cosa tan b脿sica com empaquetar els quadres que no anem a exposar i no emmagatzemar-los tirats en terra. Tamb茅 ens adonem que el cat脿leg municipal art铆stic no est脿 actualitzat des dels 70, en tota la democr脿cia ning煤 s’ha interessat a cuidar-lo, aix铆 que tanquem un conveni per fer l’actualitzaci贸 del cat脿leg i ac铆 venen les sorpreses.

En un primer moment, i per falta de personal l’actualitzaci贸 del cat脿leg la fem col路laborant amb alumnes de la universitat, el resultat 茅s que de les 422 obres catalogades, hi ha desenes que no localitzen i a sobre, localitzen moltes m茅s sense catalogar. Davant d’aquests dos problemes, comencem pel m茅s urgent, obres que estan al cat脿leg municipal extraviades, la regidora de cultura sol路licita a la policia municipal un informe exhaustiu, els quals en virtut de responsables de les instal路lacions municipals i de les seues pertinences realitzen.

Tal com comen莽a la recerca per part de la policia, o b茅 per l’uniforme, o b茅 per ser treballadors de la casa, troben una millor col路laboraci贸 que ajuda al fet que vagen eixint algunes obres, no obstant aix貌 quan la policia acaba la recerca i el resultat 茅s desolador, de les 422 obres catalogades, 45 no les troben. Des de monedes d’or, fins peces de cer脿mica, passant per quadres i escultures dels artistes m茅s importants de Castell贸, no estan en cap lloc, no apareixen, algunes obres les vam adquirir als anys setanta, per貌 d’altres les vam adquirir el 2010, tot un desprop貌sit.

Quan el govern t茅 les conclusions de l’informe de la policia municipal, no li queda una altra que donar trasllat al fiscal i informar a la ciutadania de Castell贸, i aix貌 茅s el que fem el dilluns 1 d’agost en roda de premsa.

Per altre costat, estan les obres sense catalogar, obres de Prades, Traver Calzada, Bolumar, Ripoll茅s, Castell, Mingol,… aquestes obres, m茅s les declaracions d’artistes que demostren com van cedir obres a l’ajuntament que no estan per cap lloc, s贸n la constataci贸 que el descontrol de l’anterior govern ens ha portat a aquesta situaci贸.

I a tot aix貌 que diu el Partit Popular, doncs, que 茅s una cortina de fum i que ells estan col路laborant. Aix铆 sense gens de vergonya, i dic gens de vergonya, perqu猫 ni l’anterior regidor de cultura, Vicent Sales, ni l’anterior responsable de patrimoni, Junajo Perez Macian, han col路laborat amb la policia, estan desapareguts, com si no foren responsables de l’actual situaci贸, ni com si no hagueren estat guardant silenci durant tot aquest temps. I pot ser una cortina de fum, perqu猫 d’en莽脿 que el govern t茅 l’informe de la policia, fins que el porta a fiscalia passa un cap de setmana, no hi ha cap temporalitzaci贸, sols un tr脿mit i la informaci贸 a la ciutadania. De nou el PP torna al, tots som iguals, per貌 s’equivoca dues vegades, primer perqu猫 a difer猫ncia d’ells s铆 que ens preocupa el patrimoni de la nostra ciutat, i segon perqu猫 a difer猫ncia d’ells no crearem falses pol猫miques per amagar la realitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.