fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Dia Universal de l’infant” – L’opini贸 de Luciano Ferrer

“Dia Universal de l’infant” – L’opini贸 de Luciano Ferrer

El 20 de novembre 茅s el LVII aniversari de l’aprovaci贸 de la Declaraci贸 dels Drets dels xiquets per part de l’ONU i el XXVII de l’acord del text de la Convenci贸 dels Drets dels Xiquets, la qual resulta d’obligat compliment per als 195 Estats firmants, per aix貌 va declarar-se com Dia Universal de l’Infant.

Tots som conscients que les xiquetes i els xiquets s贸n el col路lectiu m茅s vulnerable i, per tant, aquell que m茅s pateix la crisi i els problemes del m贸n. No hi ha cap que no tinga dret a la salut, l’educaci贸 i la protecci贸. Com b茅 diu el Pla d’acci贸 Mundial a favor de la Infantesa: “No hi ha causa que meresca m茅s alta prioritat que la protecci贸 i el desenvolupament del xiquet, de qui depenen la superviv猫ncia, l’estabilitat i el progr茅s de totes les nacions i, de fet, de la civilitzaci贸 humana”.

Per貌, arribats a aquest punt, en VOX veiem com ac铆 a Espanya i, particularment a la prov铆ncia de Castell贸, es donen uns fets que fan que tot a莽貌 no es complisca. Veiem com hi han 5087 infants nascuts en 2015 que gaudiran d’eixos drets, mentre que 727 no els tindran mai, ja que van ser privats del fonamental dret a n脿ixer, van ser avortats per dones en la majoria dels casos joves (entre 20 i 34 anys) amb parella estable, i en un 94,5% sense al路legar cap motiu, nom茅s perqu猫 la llei ho permet.

Caldria preguntar-se: No hauria de ser el dret a n脿ixer el primer a ser protegit donat que la resta tenen en aquest el seu fonament? A莽貌 defensem en VOX, el dret a la vida des de l’instant de la concepci贸 fins a la mort natural.
D’altra banda, i mentre es d贸na el fenomen de l’avortament, els experts ens adverteixen d’una “Tempesta Demogr脿fica”, hi ha menys xiquets i xiquetes als parcs i a les escoles, les parelles tenen menys fills. S贸n precises mesures dr脿stiques que revertisquen la situaci贸, amb pol铆tiques a favor de la fam铆lia que permeten una major compatibilitat familiar-laboral junt amb un paquet de mesures econ貌miques. Mesures i accions que VOX contempla al seu programa.

Per貌 ac铆, a la prov铆ncia i especialment a la capital, ens trobem que no resulta una prioritat per als nostres governants, 茅s m茅s, s’aproven ordenances fiscals que no tenen en compte la reial aportaci贸 que fan a la societat les fam铆lies nombroses, bordejant la legalitat, ja que l’IBI 茅s un impost reial i aprofitant que la bonificaci贸 茅s potestativa transformen aquesta en personal en referir-la als ingressos o renda familiar i no a la situaci贸 objectiva del grup (tipus de fam铆lia nombrosa).

Les xiquetes i els xiquets s贸n la societat del futur i mereixen gaudir d’un futur millor, per貌: De veritat li’ls el deixarem?

En VOX continuarem treballant perqu猫 aix铆 siga, per una Espanya Gran en el fet que existisca el dret a n脿ixer per a tots els concebuts, el dret a la vida, una vida en qu猫 grans i menuts no patisquen discriminaci贸 i puguen desenvolupar-se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.