fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El debat: Decepcionant “blockbuster” estiuenc – L’Opini贸 de Jordi Dosd脿

El debat: Decepcionant “blockbuster” estiuenc – L’Opini贸 de Jordi Dosd脿

Grans expectatives generades per a que, finalment, el tr脿iler haja sigut millor que la pel路l铆cula en s铆. A una setmana de l’estiu, la “peli” taquillera de l’any ha acabat en frac脿s per a la cr铆tica, i no val dir que es tracta d’una pel路l铆cula espanyola, ja n’hi ha prou. Que ac铆 el cinema 茅s magn铆fic.

La veritat 茅s que es van veure quatre obres cinematogr脿fiques diferents, cadascuna digna de ser titulada de manera independent. Una 煤nica cosa en com煤 tenien, totes sopor铆feres.

Pel que fa a Rajoy no 茅s cap bogeria pensar que 茅s el gran vencedor. A qui no li han dit, de menut, els seus avis, oncles i ties quan li ensenyaven un nou joc de cartes la frase “si hi ha empat guanya la banca”? El cas 茅s que d’haver empat o no clar victori贸s, sempre guanya la casa, siga on siga i respecte al que siga. I la casa 茅s Rajoy que va guanyar fa 4 anys, un Rajoy, no oblidem, que ha estat governant aquests 6 mesos d’incertesa i que mentre aix铆 continue ho seguir脿 fent.

El president ha sabut, per primera vegada en tota la legislatura, explicar mesures positives preses pel seu partit i situacions profitoses que s’han donat al seu comandament. Ara, n’ha explicat tantes que a la pr貌xima millor li fiquen una taula extra per a poder apegar m茅s paperets. Ll脿stima que tot el que no va dir 鈥 i molt del que van dir la resta de candidats鈥 juga en la seua contra.

No va necessitar ser el millor per a no perdre, ara, del passat no s’escapa ning煤 i al futur no arriben tots.

T铆tol de la pel路l铆cula: Porta’m una tauleta que no me caben els “post-it” o (la inesperada virtut d’empatar).

De S谩nchez no cal dir massa, doncs encara no tinc clar si hi era. Mira si estava poc que aquesta vegada no s’ha parlat ni de les seues sabates, com al primer debat a 3 fa m茅s de mig any. Va perdent marxa a poc a poc, i sembla que res pot fer. S’encomana als m茅s vulnerables, de fet, al minut d’or 鈥 o de gl貌ria?鈥 anomena als xiquets menuts sense recursos, a la tercera edat amb problemes a les pensions i a les dones que sofreixen de viol猫ncia masclista.

El l铆der dels socialistes es passa tot el debat remarcant que ells s铆 compten amb les dones, que al seu partit elles s铆 tenen c脿rrecs i que les dones sota la seua ala aix貌 i all貌. Com si les dones no foren 茅ssers humans iguals que els homes, com si contractar-les fora un acte d’almoina. Dic jo que si hi ha dones al PSOE que apareixen ben amunt en les llistes ser脿 perqu猫 aquestes s贸n competents, m茅s competents, almenys, que els que tenen a sota. Sin贸, mal negoci.

Escoltant-lo parlar del que fa el partit socialista amb les dones pareix que m’estiga tractant de conv猫ncer d’invertir o de donar diners a una associaci贸 ben猫fica. Ell 茅s el salvador de les donzelles, el nou messies que “regala” feina a totes elles. Podria sortir perfectament en “El cavaller de la rosa” , i no obstant aix貌, no pareixia el major cavaller a l’estrada. No queda tampoc clar que continue essent la millor alternativa per a liderar a “la rosa”.

Igual ha de replantejar-se el qu猫 i el com ho est脿 venent perqu猫 pareix posicionar-se aix铆, i aix貌 seria un nou error. I aquesta vegada pitjor que un de vestuari.

T铆tol de la pel路l铆cula: La gran 貌pera.

Torn per a Iglesias, la millor pel路l铆cula, el m茅s entretingut de tot el debat, amb molta difer猫ncia. No s茅 si aquest cap de setmana passat va ser a Val猫ncia, a Les Nits del Misteri, per貌 semblava haver tocat algun artefacte que no devia a l’exposici贸 de l’equip de Jim茅nez perqu猫 no parava de gesticular i de menejar el cap amunt i avall. Un veritable espectacle. Ara, la guinda va ser quan van comen莽ar a escoltar-se veus pel plat贸. Cada vegada que parlava S谩nchez, per darrere s’escoltava un murmuri que, de no haver estat pels c脿meres enfocant a Iglesias i descobrir que era ell, molts no hagu茅rem dormit.

Es va mantenir al seu terreny, cap novetat i molta calma perqu猫 vents favorables bufen avui el seu vaixell; sap que el seu partit est脿 a l’al莽a i ho va aprofitar sense grans errades. No obstant aix貌, ja no brilla, no sorpr猫n, i certament fa temps que no veiem un Iglesias de focs d’artifici com ens tenia mal acostumats.

A nivell individual i desatenent el seu ideari pol铆tic, el millor, en tots els sentits. Per a la hist貌ria les misterioses i lleugeres veus que sonaven de fons.

T铆tol de la pel路l铆cula: L’home que xiuxiuejava als pol铆tics.

Respecte a Rivera, el m茅s positiu que es pot dir d’ell 茅s que 茅s m茅s creador que destructor, per貌 perqu猫 tampoc sap fer altra cosa. D猫bil i sense voler fer mal. No s茅 si no est脿 a la seues venes o aquestes havien acompanyat a Iglesias a Val猫ncia a fer-se una orxata, perqu猫 煤nicament es va atrevir atacar a Rajoy amb el tema de la corrupci贸, tenint la ra贸 i amb molt铆ssima informaci贸 i dades. La resta de la nit va estar fugint dels enfrontaments. A m茅s a m茅s, r脿pidament es va ficar nervi贸s, i es confirma com habitual.

Rivera era a un acte de campanya contant les seues propostes i no a un debat a mort. Tampoc la resta va traure tot l’arsenal, per貌 de nou, Rivera dubitatiu, al mig, en aig眉es internacionals, a茂llat. I mentre la gent decideix, l’equip taronja torna a perdre vots de manera progressiva arrimant-se el moment del sufragi.

El calaix d’antics votants del PP ja no d贸na per a m茅s, cada vegada es torna m茅s dur esgarrapar-li vots. Els del PSOE pareix que se’n van amb la nova coalici贸 socialdem貌crata, com els seus l铆ders 鈥搃 un 11’5% dels seus simpatitzants鈥 s’autoproclamen. De vegades s’ha d’escollir, no val mantenir-se al marge; de vegades cal agitar el vesper i embrutar-se.

T铆tol de la pel路l铆cula: Rivera “in the Middle”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.