fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El dia despr茅s en l鈥檈sport est脿 cada vegada m茅s prop – L’opini贸 de Fernando Pascual

El dia despr茅s en l鈥檈sport est脿 cada vegada m茅s prop – L’opini贸 de Fernando Pascual

Fernando Pascual Moscard贸 茅s l鈥檃ctual president del PSOE d鈥橝lzira

Setmanes de confinament, d鈥檌ncertesa i, per causa major i necess脿ria, de canvi absolut en les nostres rutines. De sobte hem passat a experimentar una altra manera d鈥檃frontar el dia a dia distint de com el realitz脿vem. Amb l鈥檈stat d鈥檃larma decretat i el conseg眉ent tancament de les instal路lacions esportives no hem tingut m茅s remei que reinventar-nos i convertir la nostra casa en un gimn脿s improvisat on poder exercitar el nostre cos.

Els utensilis m茅s inversemblants han passat a ser eines per a realitzar l鈥檃ctivitat f铆sica. Hem aguditzat el nostre enginy per tal d鈥檜tilitzar utensilis del nostre voltant per a l鈥檈xercici en casa. Per posar-ne nom茅s uns exemples: botella d鈥檃igua, cadira, pal de granera…

Han transcorregut les setmanes, hem anat guanyant terreny al coronavirus, s鈥檋an anat relaxant les mesures de confinament i de nou podem eixir al carrer per a realitzar activitat f铆sica.

El dia despr茅s en l鈥檈sport est脿 cada vegada m茅s prop, encara que de segur tardarem mesos a tornar a la normalitat com estem acostumats a viure-la en cada una de les instal路lacions esportives, per貌 tot anir脿 normalitzant-se i tornarem a la nostra quotidianitat tal com la vam deixar el 13 de mar莽 de 2020, just el dia abans del decret de l鈥檈stat d鈥檃larma.

Amb les instal路lacions esportives al nostre abast hem de seguir fidels a la nostra dosi d鈥檈xercici, per tots i cada un dels beneficis que ens reporten: prevenci贸 de malalties; millora del funcionament de l鈥檕rganisme; augment en l鈥檈speran莽a de vida; afavoriment de les relacions socials i dels valors positius; millora de la salut mental; estat emocional equilibrat…

Per tots estos beneficis i per molts m茅s cal seguir avant amb l鈥檃ctivitat f铆sica adequada i de forma continuada, ja que es tracta de la manera m茅s f脿cil i barata d鈥檌nvertir en salut.

Els esportistes d鈥橝lzira heu demostrat una gran dosi de comprensi贸 i civisme respectant cada una de les fases per les quals hem hagut de travessar i per aix貌 teniu tot l鈥檃gra茂ment des de la Regidoria d鈥橢sports de l鈥橝juntament d鈥橝lzira. Com a regidor d鈥橢sports no tinc m茅s que admiraci贸 cap a tots els clubs i escoles esportives de la nostra ciutat pel vostre exemplar comportament: Club de Petanca; Club de Karate; Uni贸 Esportiva Alzira; Associaci贸 d鈥橝juda al Futbol Base; Penya l鈥橦am; Dojo Alzira Shotokan; Club Atletisme La Rabosa; Judo Club Alzira; Rugby Club Alzira; Ciutat Alzira Futbol Base; Club Billar Alzira; Club Alzira Futbol Sala; Club Colombicultura l鈥橝lzirenya; Club Escacs Alzira; Club de Tir Ol铆mpic; Motoclub Alzira; Club Nou B脿squet Alzira; Club Esportiu Ca莽a i Tir Sant Bernat; Associaci贸 de Ca莽adors; Club Alzira Tennis Taula; Club Handbol; Club Halterof铆lia; Club d鈥橝tletisme; Club de Frontennis; Club de Pilota Valenciana; Club Ciclista; Club de Futbol Veterans; Societat Alzirenya de Muntanyers; Club Triatl贸; Club Gimn脿stica R铆tmica; Club Alzira Patina; Alzira Pirag眉isme Club Esportiu; Club de Patinatge Wheeling; Club Soul Bikes; Club Taekwondo; Club de Nataci贸 Trencaones; Club de Tennis; Club Tenisquash; Club Ciclista Tulell; Club Atletisme Crespo Runners; Club Nou V貌lei; i Club Esportiu Leo.

Gr脿cies a totes i tots per fer d鈥檜na situaci贸 complicada una oportunitat per seguir engrandir-nos. Tal com determinen els psic貌legs, passar per moments d鈥檌ncertesa propicia que les persones evolucionem, i ens obliga a reconstruir-nos no nom茅s a nosaltres mateixos sin贸 a tot el que ens envolta.

Sens dubte que des d鈥檃ra ens alliberarem d鈥檃ntigues percepcions i canviarem el nostre criteri d鈥檌mport脿ncia sobre les coses i la presa de decisions. Les situacions adverses poden ser influents fins al punt d鈥檕bligar-nos a pensar en q眉estions sobre les quals d鈥檜na altra manera no haur铆em reflexionat, aix铆 que mirem la part positiva de tot a莽貌 i que els valors de superaci贸, sacrifici, entrega i lideratge que van associats a l鈥檈sport pugam seguir aplicant-los en la nostra passi贸 per l鈥檈sport.

Alzira ha sigut, 茅s i ho ser脿 una ciutat d鈥檕n han sorgit importants esportistes de diverses modalitats, aix铆 que cap circumst脿ncia, tampoc esta, ens llevar脿 la il路lusi贸 i la passi贸 per l鈥檈sport.

Leave a Reply

Your email address will not be published.