fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El dit m脿gic – L’opini贸 de David Garc铆a

El dit m脿gic – L’opini贸 de David Garc铆a

David Garc铆a 茅s l鈥檃lcalde de Nules.

A Nules existia fins fa dos anys un ‘dit m脿gic’ que tot ho decidia. Un dit que estava per sobre de la llei de contractes del sector p煤blic i de la mateixa Constituci贸 Espanyola (per all貌 de respectar el principi d’igualtat d’acc茅s a la funci贸 p煤blica i contractacions p煤bliques). Un dit que tenia tant poder com per decidir quines persones gestionaven les casetes de la fonda de la tapa en festes, el bar de l’estany a la platja de Nules, el bar social de mascarell, el bar en el camp de futbol, les m脿quines de vending, el transport urb脿 del municipi… i tantes coses m茅s. Alguns, no afins a aquell dit m脿gic i totpoder贸s, van tenir fins i tot que sofrir amenaces per no doblegar-se als seus desitjos i condicions per poder ser part铆cips del fest铆 privat, encara que an茅s amb diners p煤blics.

Per貌 b茅 hi havia una cosa que este dit m脿gic no podia controlar, les urnes. I un 24 de maig de 2015 una majoria de ciutadans ofesos, cabrejats per貌 il路lusionats i esperan莽ats, van decidir apostar per un aire fresc i renovat. I malgrat les rebequeries, amenaces i cridades dels quals vivien c貌modament sota el poder d’aquell, el dit va haver de fer les seues maletes i marxar. Encara que adormit, es troba esperant amb 脿nsia una oportunitat per tornar. I enfosquir, novament, la transpar猫ncia, participaci贸 i llibertat de concurr猫ncia per gestionar el de tots, i que els amics tinguen privilegis en perjudici dels altres (el teu fill, tu mateix…).

Uns altres, en canvi, seguirem regant la transpar猫ncia i igualtat perqu猫 este dit m脿gic i les seues formes dormen per molt m茅s temps.

Leave a Reply

Your email address will not be published.