fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El pas de l’equador – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

El pas de l’equador – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Jordi T脿rrega Sang眉esa, 茅s portaveu de la comissi贸 sectorial socioeducativa de Comprom铆s per Castell贸.

Aquesta setmana que ve hauran passat ja dos anys des de les Eleccions Auton貌miques i Municipals. Ens trobarem ja a la meitat de la legislatura. 脡s per tant un bon moment per a obrir un breu par猫ntesi, un ‘kit-kat’, i reflexionar una miqueta. Seran dos anys de governs de progr茅s, tant a l’Ajuntament de Castell贸 de la Plana com a la Generalitat Valenciana, fruit dels acords (o pactes, tant em fa) del Grau i del Bot脿nic, respectivament.

Hi ha uns elements comuns, Comprom铆s hi governa en tots dos casos en coalici贸 amb el PSPV-PSOE, i en tots dos casos tamb茅, hi ha una for莽a pol铆tica que presta el seu suport, per貌 sense participar-hi directament en els governs, estem parlant 鈥撁瞓viament- de Castell贸 en Moviment, a nivell de Castell贸, i de Podem, a nivell del Pa铆s Valenci脿. Aix貌 obliga a una continua tasca negociadora, que passa a ser a tres bandes (o m茅s) si tenim en compte a l’oposici贸, que dit siga de pas, 茅s cada cop m茅s bel路ligerant, i especialment amb Comprom铆s.

La nostra gent a l’Ajuntament i a la Generalitat per貌, lluny de desanimar-se, est脿 aconseguint importants fites que fa ben poc de temps eren impensables. Aix铆, a Castell贸 de la Plana, des de les regidories gestionades directament per Comprom铆s s’est脿 impulsant una aut猫ntica revoluci贸 que comen莽a a ser for莽a evident, nom茅s esmentar茅 la gran quantitat d’actes esportius i culturals, els passos envers una veritable normalitzaci贸 ling眉铆stica, el cam铆 cap a una participaci贸 ciutadana que res t茅 a veure en els decimon貌nics models clientelars promoguts per la Dreta, i l’aposta per la implicaci贸 de l’Ajuntament en l’educaci贸, materialitzat 鈥搒obretot- en la intenci贸 de fer de Castell贸 una Ciutat Educadora. Sense oblidar que a la Generalitat Valenciana s’ha aconseguit, per exemple, que es fixe el valenci脿 com a llengua vehicular de l’Administraci贸, i que s贸n molts i molt diversos els passos per revertir les retallades i les privatitzacions a la sanitat, l’educaci贸 i les pol铆tiques socials.

Faltaria a la veritat si no reconeguera tot el que queda per fer, i que 鈥揻ins i tot a mi- m’agradaria que s’hagu茅s avan莽at molt m茅s encara… Per貌 no hem d’oblidar que han passat dos anys, dos anys front a vint-i-quatre de Dreta antivalenciana a l’Ajuntament; i dos anys tamb茅 front a vint de Dreta antivalenciana a la Generalitat.

Un principi de la politologia afirma que totes les decisions que poden ser pol猫miques o impopulars per algun sector de la societat es prenen a la primera meitat de la legislatura, perqu猫 l’altra meitat, la segona, tothom es dedica ja a pol铆tiques de gestos (de postureo que se’n diu ara) i a pensar en les seg眉ents eleccions. Qui va afirmar aix貌 per貌, no coneixia els governants de Comprom铆s, nosaltres governem amb valentia! I que ning煤 dubte que prendrem decisions valentes, no desaprofitarem l’ocasi贸 per avan莽ar, amb passes potser petites, per貌 fermes, i sense cap pas enrere, cap a una ciutat de Castell贸 i un Pa铆s Valenci脿 una mica m茅s justos, m茅s democr脿tics, m茅s habitables, m茅s humans i m茅s nostres, que 茅s el mateix que dir m茅s valencians.

Leave a Reply

Your email address will not be published.