fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El projecte educatiu expl铆cit i impl铆cit – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

El projecte educatiu expl铆cit i impl铆cit – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Jordi T脿rrega i Sang眉esa 茅s membre de la comissi贸 sectorial socioeducativa de Comprom铆s per Castell贸.

鈥淓l projecte educatiu expl铆cit i l鈥檌mpl铆cit en l鈥檈structura i el r猫gim de la ciutat, els valors que aquesta ciutat fomente, la qualitat de vida que oferisque, les celebracions que organitze, les campanyes o projectes de qualsevol mena que prepare, han de ser objecte de reflexi贸 i participaci贸, amb els instruments que calgue per ajudar les persones a cr茅ixer personalment i col路lectivament鈥.

Aquest 茅s el contingut del punt 12 de la Carta de Ciutats Educadores, que 茅s l鈥櫭簂tim de l鈥檃partat 鈥淓l comprom铆s de la ciutat鈥.

Com diuen alguns en castell脿: 鈥溌h铆 me has dado!鈥.

Tota ciutat t茅 un projecte educatiu impl铆cit, encara que no en siga conscient, per貌 potser no l鈥檋a exposat de manera expl铆cita… I ac铆 ens trobem nosaltres. Castell贸 de la Plana (encara) no t茅 un Projecte Educatiu de Ciutat, escrit negre sobre blanc, expl铆cit i ben concret. 脡s cert que el que es ve fent des de juny de 2015, quan Comprom铆s assumeix aquesta responsabilitat a l鈥橝juntament, respon a una voluntat clara de fer de la nostra una Ciutat Educadora… I s鈥檋an donat passos cap al Projecte Educatiu de Ciutat: estudis preliminars a alguns barris, trobades d鈥檃ssociacions i entitats que estan disposades a treballar en aquest sentit, les trobades i jornades de 鈥淐astell贸 educa鈥, etc. etc. Primer, Enric Porcar, i despr茅s, Francesc Mezquita, han fet el possible i l鈥檌mpossible per impulsar aquest important projecte.

Hem de recon猫ixer que les circumst脿ncies en les quals ens movem des de fa ja quasi un any han trastocat i modificat considerablement moltes de les planificacions i fulls de ruta elaborats abans de la pand猫mia. Les prioritats s贸n les que s贸n i els recursos s鈥檋an de destinar al que 茅s prioritari. Per貌 no podem oblidar que en els moments de crisis profundes, com el que estem vivint ara mateix, s贸n els moments en els que es fa imprescindible prendre decisions valentes, modificar coses de soca-rel, canviar de paradigma si conv茅… I estic conven莽ut de qu猫 no tan sols conv茅 sin贸 que 茅s totalment necessari i prioritari.

El Castell贸 de la Plana post-pand猫mia ha de ser sensiblement diferent, la ciutat ha de ser m茅s amable, m茅s humana, m茅s natural, m茅s arrelada als or铆gens, amb major projecci贸 de futur, m茅s integradora, m茅s acollidora, amb m茅s voluntat de lideratge territorial, m茅s 鈥渃apital鈥, per貌 sobretot, m茅s intel路ligent i m茅s educadora.

脡s el moment de que les persones i les organitzacions siguen valentes, obertes i amb visi贸 de futur. A la nostra ciutat, ara mateix, necessita amb urg猫ncia moltes actuacions en infraestructures educatives (nous conservatoris, nou centre integrat de formaci贸 professional, nous CEIP i IES, sense comptar amb les escoles que necessiten urgentment remodelacions integrals) i si les perd, si aquestes actuacions no es fan com a conseq眉猫ncia de la manca de visi贸 de futur d鈥檃lgunes de les persones que ara mateix dirigeixen la ciutat, la hist貌ria els exigir脿 responsabilitats.

A Comprom铆s anem per feina!

Leave a Reply

Your email address will not be published.