fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El repte d’una nova gobernan莽a per a Orpesa – L鈥檕pini贸 d鈥橝raceli de Moya

El repte d’una nova gobernan莽a per a Orpesa – L鈥檕pini贸 d鈥橝raceli de Moya

Araceli de Moya es la portaveu de Ciutadans a l鈥檃juntament d鈥橭rpesa del Mar.

Que el bipartit PP-S脥 SE PUEDE OROPESA, marca blanca de PODEMOS en la nostra localitat, no va a contribuir a canviar gens les coses en Orpesa no ens ha de sorprendre. Per貌, i en Ciutadans, en qu猫 estem treballant?. Doncs, en el disseny de ciutat que volem d’Orpesa per a les pr貌ximes d猫cades.

Evidentment, a hores d’ara, tant la pol铆tica com l’educaci贸 o l’organitzaci贸 social, no s’han desenvolupat d’acord als avan莽os tecnol貌gics que hem experimentat.

En aquest sentit, seguint a l’autor Carmelo di Bartolo, el primer nivell de di脿leg entre disseny i ciutat es reflecteix en l’est猫tica que volem per a la nostra localitat, la seua funcionalitat i, de portes per a fora de les llars, la reordenaci贸 dels espais p煤blics, carrers, avingudes, places i parcs. Parlem de mobiliari urb脿, xarxes d’infraestructures, mobilitat, serveis b脿sics, equipament d’espais d’oci, cultura i esport. No es tracta d’anar construint ‘a salto de mata’, com ocorre en Orpesa, sin贸 de dissenyar amb visi贸 de futur el que es vol per a la nostra comunitat.

En un segon nivell de disseny de ciutat, ha de tractar-se la formulaci贸 del disseny pensat, 茅s a dir, com ho volem aconseguir i ordenar. I aix铆, decidim sobre la gobernan莽a de la ciutat, sobre la sostenibilitat, la innovaci贸 tecnol貌gica, el desenvolupament econ貌mic, la inclusi贸 dels seus ve茂ns, la cohesi贸, la innovaci贸 social i l’aprenentatge dels ciutadans. Es tracta de cercar solucions creatives i alternatives a les quals sempre se’ns donen davant problemes que es plantegen en la nostra comunitat en relaci贸 a la desocupaci贸, la resid猫ncia, el transport, en definitiva el benestar. Aix铆 mateix, per a aconseguir aquest nou disseny de ciutat per a Orpesa i per a tots els seus habitants, per descomptat, 茅s imprescindible comptar amb la participaci贸 de les persones que l’habiten.

I per 煤ltim, una vegada aconseguit aquest objectiu, podr铆em passar al seg眉ent estadi: pensar un disseny hospitalari per a que la gent es senta atreta per la nostra poblaci贸, per als qui ens visiten any rere any o per primera vegada; un punt de diferenciaci贸 en un m贸n globalitzat.

Senyors i senyores, per on comencem?
Modestament, els suggerisc que, en menys de dos anys, que tindrem eleccions municipals en Orpesa, reflexionen sobre aquesta proposta de Ciutadans quan vagen a introduir el seu vot en les urnes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.