fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Eliminarem “les 60 corbes del barranc de la Bota a Morella” – Entrevista a Miguel Barrachina

Eliminarem “les 60 corbes del barranc de la Bota a Morella” – Entrevista a Miguel Barrachina

Miguel Barrachina és l’actual líder del Partit Popular de la província de Castelló, parlem amb ell d’este fet i dels reptes als quals s’haurà d’enfrontar a partir d’ara.

En primer lloc, com se sent ara en estar al capdavant del Partit Popular de la província de Castelló?

Molt responsabilitzat perquè el Partit Popular no és un partit qualsevol, és el partit més estimat pels castellonencs i per tant el que més obligacions té.

Nosaltres som l’única formació política que presenta llistes autòctones en els 135 municipis, és igual que estiguen en la costa que a l’interior, que siguen petits que grans, els considerem a tots igual d’importants, per tant en este moment estem doncs en el segon procés de renovació intern que és en el procés de congressos locals. N’hem convocat nou, entre ells Onda, Vila-real, Benicarló i Castelló ciutat i el 50% dels militants del PP tornaran a votar durant el mes de juliol i per tant ara immersos en este procés de renovació.

Vosté està prenent el testimoni de Javier Moliner, què ha significat per a la província?

Javier Moliner segueix sent el nostre referent moral i a més el que va dur a terme una renovació i una transformació del partit que amb este nou equip el que fem és afermar i per tant aprofundir en els enormes encerts de Javier Moliner que amb la seua generosa sortida ens demostra també i ens dóna un nou exemple de saber fer.

El va sorprendre quan li va comunicar esta decisió?

Sí, la veritat és que sí, i de fet intente dissuadir-ho en la mesura de les meues possibilitats que, com veuràs, van ser escasses.

I mirant ja a partir d’ara, cap al futur, quins són els reptes als quals s’enfronta el Partit Popular de la província de Castelló?

El nostre objectiu és seguir fent de Castelló una província que creix. La província de Castelló creix sempre que el Partit Popular governa a Espanya i desgraciadament, el Partit Popular només ha governat dues vegades a Espanya, les dues en les quals la província de Castelló més ocupació ha creat.

Amb Aznar vam arribar a crear 50.000 ocupacions noves i ara en els tres últims anys, després de l’entrada en vigor de les reformes, hem creat ja 21.000 ocupacions noves, 21.000 castellonenques cotitzant la seguretat social, i per tant, contribuir en la mesura de les possibilitats dels nostres alcaldes actuals i futurs, és a dir baixant tributs, eliminant traves, i pagant de pressa als proveïdors, continuar creant ocupació, que és el primer problema dels castellonencs, la creació d’ocupació.

I segon, evitar que des del govern valencià, des del govern de Compromís i el PSOE se seguisca marginant la província de Castelló, menyspreant-nos i anomenar-nos tan sols comarques del Nord al que és una província de més de 550.000 habitants i per tant, recordant-los que és manifestament injust que reduïsquen un 87% les inversions Ximo Puig a la província de Castelló, quan el govern d’Espanya a ells els ha elevat en 851 milions d’euros el finançament en este any i 2.700 milions és el que disposa de més Ximo Puig respecte a l’últim govern popular de l’Alberto Fabra. Per tant, no pot ser que el govern d’Espanya estiga sent generós amb el govern del Ximo Puig i Ximo Puig seguisca escatimant recursos sanitaris i educatius a la província de Castelló.

Parlant de la part interna, del seu equip, estem veient que hi ha gent de tota la província i també un perfil molt jove, com definiria el seu equip?

Són autèntics paletes de la política, és gent que viu la seua vocació a peu d’obra i, de fet, són gairebé tots regidors actuals en govern i en oposició, per tant, gent amb els peus en el terra.

Efectivament, la majoria d’ells és d’una nova generació política que té l’obligació de donar una batalla per la llibertat i per la unitat, que són dos dels elements ideològics que cohesionen el PP, la llibertat econòmica i d’elecció i també la unitat, juntament amb la resta d’Espanya, estem millor enfront d’un govern nacionalista i socialista quan Castelló òbviament no és ni nacionalista, ni socialista.

Supose que ja està pensant en el 2019, en com poder enfrontar-se al repte de guanyar les eleccions.

Nosaltres al final el que tractem de buscar és que la voluntat dels veïns, que ens fan guanyar la majoria de ciutats, per exemple a Castelló ciutat, a Sogorb, a Onda, que la voluntat dels veïns es transforme en alcaldies i que els acords de despatx com acabem de veure en una operació a Almassora, a la Vilavella, on l’interés dels veïns és el menys important i el repartiment dels càrrecs és l’única cosa i l’objectiu pel qual es produeixen estos intercanvis d’alcaldies, en cap moment s’ha parlat dels veïns, s’ha parlat sempre en estos dos o a l’Alcora que és el que li convé a Compromís i al PSOE però ningú ha parlat mai de cap objectiu, ni sanitari, ni educatiu, ni social; l’objectiu és que els van guanyar les eleccions, que van anar els veïns que votaven al PP, no governen, l’objectiu són ells.

Per tant la nostra ambició és convertir estes victòries electorals del PP en alcaldies i per a això fan falta dues coses: una, tenir més vots, la qual cosa és obvi, avui tenim, després de les últimes generals, 20.000 vots més que vam tenir en les passades municipals, és un 25% de creixement, un és este i dos és la capacitat per entendre’ns quan tots en això ,Javier Moliner ,que amb majoria absoluta en la diputació ha aconseguit acords amb tots els grups, doncs ha estat un exemple, i és un exemple viu.

Un tema que ha estat una mica impactant, ha estat el defensor del poble Mario García, perquè es crea esta figura i perquè s’ha triat a esta persona per representar al defensor de la província?

Mario García és un valor polític i el seu nom enormement combatiu i el que és cert és que el nombre d’agressions des del Consell cap a la província de Castelló són ingents i per tant crear un canal de comunicació amb els veïns per quan a Sogorb s’elimina el servei de prevenció de càncer de mama i 4.000 dones de més de 45 anys han de deixar la província de Castelló per anar a fer-se la mamografia que anualment els prevé de càncer.

Quan fan això, mentre proposen gastar-se recursos ingents en una televisió per adoctrinar als nostres joves, doncs naturalment la província de Castelló i els seus veïns tenen dret a reclamar, en això com en el desmantellament de l’hospital provincial de Castelló i en tantes altres coses que desgraciadament estem patint a la nostra província.

No és possible que un govern que diu mancar de recursos suficients per a mantenir la sanitat i l’educació diga que no entén una tele sense contractar almenys a 480 persones, és a dir, 480 contractats, entre ells cap metge, cap professor o cap maquinista perquè les rodalies entre Castelló i Vinaròs puguen tenir majors freqüències. Per tant, entenem que Castelló s’està sent injustament tractada pel Consell i per això volem canalitzar-ho a través d’esta figura del defensor de la província que volem posar en marxa.

Perquè Mario García? Perquè s’ha triat a este home?

Mario és un bon coneixedor de la província de Castelló i des del seu lloc que la diputació provincial així ho ha mostrat i per tant entenem que té un perfil idoni.

El defensor de la província serà un canal per als ciutadans? S’articularà mitjançant el Partit Popular? Com funcionarà? Com portar una queixa cap a ell?

Buscarem l’aplicació adequada perquè el canal perquè a través del nostre partit, del PP de Castelló, puga escriure directament i posar de manifest la situació injusta real o imaginada en la qual qualsevol veí es pot trobar.

D’altra banda, altres reptes als quals s’enfrontarà i que s’enfronta el PP a escala provincial és la despoblació de l’interior, com es pot combatre això?

La veritat és que l’eina més eficaç per combatre la despoblació és la creació d’ocupació i la creació d’oportunitats en tota la província de Castelló i per tant l’eina més eficaç que pot haver-hi perquè la gent s’assenteix és a través de les oportunitats que et dóna la llibertat econòmica i això és ben senzill.

Quan tu a un empresari li pagues amb immediatesa, quan l’empresari avui va al banc i efectivament li concedeixen un crèdit i sap que d’impost de societats ja no paga un 30%, sinó que paga un 25% i li baixen l’IRPF, quan un empresari s’enfronta a menys impostos, a flexibilitat laboral amb la reforma laboral, a possibilitats d’accedir al crèdit i a menys traves burocràtiques per cobrar la teua factura, doncs l’ocupació creix i per tant l’interior de Castelló és una zona que també amb les apostes turístiques que ha fet el govern popular en solitari per portar l’AVE o per portar l’aeroport, doncs són mesures que permetran frenar l’actual despoblació interior.

Una altra cosa que també preocupa molt a la gent, parlant sobretot de transport, és tant l’A-7 cap a Catalunya com les rodalies cap a tot el nord de la província

Efectivament, falten moltíssimes obres en matèria d’infraestructures, de fet, l’esquerra mai ha construït cap infraestructura important a la província de Castelló. Mai. L’UJI, la Universitat Jaume I al complet la va construir el govern popular, el tren d’alta velocitat i els seus 175 milions d’euros els ha portat el Partit Popular i l’aeroport el va construir el Partit Popular, però en l’actualitat, hem vist com a la zona nord, que fan falta moltes infraestructures, la variant Peníscola-Benicarló-Vinaròs amb 90 milions d’euros l’ha fet el Partit Popular que és el mateix que avui amb 335 milions d’euros està millorant la vida fèrria Sagunt-Sogorb-Terol, que permet evitar que les mercaderies des de València o des de tot l’arc mediterrani transiten per la Plana i puguen anar directes a la frontera.

El Partit Popular és l’únic que porta infraestructures importants com els 40 milions amb els quals començarem l’obra que eliminarà les 60 corbes a la zona de Morella, del barranc de la Bota i ens permetrà una connexió turística immediata amb Aragó, amb País Basc, Navarra, Rioja, i tot el nord espanyol.

Per tant, totes les obres que, de fet, estes quatre obres, juntament amb la cinquena, que és el corredor mediterrani entre Castelló i Vandellòs, que amb 27 milions és del mateix any es licitarà el doble ample europeu, doncs permet amb aquest cinc Rajoy, zero Rodríguez Zapatero, permeten una etapa difícil i tornar a situar a Castelló entre els objectius primordials del govern d’Espanya per dur a terme les seues inversions i per tant és molt important que Castelló disfruti de les mateixes infraestructures que la resta d’Espanya per poder crear més ocupació que ningú mai.

Desgraciadament, quan l’esquerra ens ha governat i ho ha fet des d’Espanya durant més temps que el Partit Popular no s’ha pres cap iniciativa a favor de la província. Este esforç en solitari que ho fan els castellonencs i també el govern de Rajoy, és el que està permetent que avui liderem rànquings de creixement i creació d’ocupació.

Finalment, en dos anys seran les eleccions municipals, es veu presidint la diputació de Castelló?

Bé, jo sempre he dit que sóc perfectament prescindible en la diputació provincial, que vaig a la mà de Javier Moliner i demà, de qualsevol altre company, pot funcionar perfectament.

Fa un mes i mig no imaginava que jo anava a ser president del PP a la província, i per tant, pensar ara que vaig a fer dins d’un any i 11 mesos no ho sé. Faré exactament el que convinga als meus companys i el que li convinga a la província de Castelló.

Avui, com a portaveu del grup popular de Foment, la veritat és que estic enormement feliç perquè em sent molt útil, cada vegada que li explique al ministre que ens convé tenir més trens de rodalies entre Castelló i Vinaròs, abans en l’etapa de Zapatero hi havien solament 3 en cada direcció, nosaltres, el Partit Popular, va imposar quatre, és un 25% més, però segueix sent insuficient perquè és un territori que pot crèixer molt més, doncs són enormement sensibles i per això no solament jo confie que es revise a partir del pròxim 1 de gener quan acaba l’actual període ja hi hagin més rodalies, sinó que espere també que el govern ploramiques de Ximo Puig i Mónica Oltra que ve reclamant esta infraestructura faça igual que ha fet el govern socialista d’Aragó, el govern socialista d’Extremadura o el govern nacionalista de Catalunya, que és avortar i contribuir al fet que este dèficit que generen estes infraestructura en el seu manteniment siga un dèficit compartit i que per tant, en lloc de contractar 480 empleats per portar-li la tele de Ximo Puig, doncs es contracte a un menys i aporten a un maquinista, per tant, jo avui, en el Ministeri de Foment actuant com a portaveu dins del parlament nacional em sent enormement útil, és a dir que crec que la meua obligació en este moment està al parlament nacional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.