
Cristian Ramírez és el secretari general de NNGG a la província de Castelló. A més, també és delegat de Medi Ambient en NNGG Espanya i president d’esta mateixa organització a la ciutat de Castelló de la Plana.
Diari Millars: Quins són els principals que afecten els joves de la nostra província amb l’inici del 2022?
Cristian Ramírez: És evident que no són temps fàcils, però la situació que està vivint la generació més preparada del nostre país és intolerable. Més de 5000 castellonencs que tenen menys de 30 anys estan en atur, a l’espera d’una oportunitat. Volen treballar, no poden. Arran d’això, s’agreuja un altre dels principals que és la impossibilitat d’emancipar-se, i la raó és que les ocupacions són cada vegada més precaris i l’accés a l’habitatge gairebé impossible, d’aquí ve que la majoria de joves emancipats ho fan a segones residències de familiars. Tot això és conseqüència de polítiques socialistes.
És necessari que des de les institucions es duguen a terme polítiques valentes per a facilitar l’ocupació juvenil i l’emprenedoria mitjançant baixades d’impostos i bonificacions a la contractació.
DM: Una de les queixes més repetida durant la volta a classe és les rodalies. Des de la seua visió, quina és l’arrel d’esta qüestió?
CR: El
és la incompetència del govern de Pedro Sánchez i la inacció del Consell de Ximo Puig.Este és un altre exemple on podem comparar les polítiques del PP enfront del caos socialista.
Amb el PP, entre Vinaròs i Castelló hi havia 12 freqüències de trens diàries, amb el PSOE hi ha 9.
Amb el PP, entre València i Castelló hi havia 79 trens diaris, amb el PSOE únicament hi ha 43.
Han reduït trens, però són moltíssims els usuaris que cada dia usen este mitjà de transport. Els estudiants castellonencs ja tenen massa
perquè les polítiques socialistes els dificulten el seu dia a dia.DM: Hi ha una discriminació cap als estudiants del nord de Castelló, quant a transport públic es refereix?
CR: Per als joves del nord, arribar a temps a classe és una loteria.
La reducció de freqüències, els retards i les cancel·lacions condemnen als joves del nord, que es veuen altament perjudicats. És necessari restablir els 24 trens que unien el nord de la provincial amb la capital i viceversa.
DM: Ha comentat que un altre dels que afecten els joves de Castelló és l’atur.
CR: Així és, el Govern socialista vol desentendre’s dels joves, ens estan convidant a abandonar el país en lloc de lluitar perquè els joves puguem tenir una oportunitat al nostre país.
Estem al capdavant d’Europa en atur juvenil amb més d’un 40%. Una xifra que deixa clar que els joves de Castelló necessitem un pla de xoc per a frenar les conseqüències de la pandèmia i la falta d’oportunitats. El Govern d’Espanya no poden continuar mirant cap a un altre costat amb este assumpte.
És una imprescindible fixar el talent que es genera en els nostres centres educatius al país i evitar la “fugida de cervells” a l’estranger i per a això es necessita oferir facilitats a les empreses perquè oferesquen condicions avantatjoses a una generació per la qual liciten empreses de tot el món.
DM: Parlem de la ciutat de Castelló, és cert que ha augmentat la delinqüència als carrers? A què es deu?
CR: Així és, i no ho diu el PP, ho diu el Ministeri de l’Interior.
Són dades oficials, des que l’alcaldessa socialista té el comandament de la ciutat, han augmentat els delictes sexuals, les baralles multitudinàries, les agressions i robatoris amb força.
Després de gastar-se 10.5 milions d’euros a canviar bombetes, la ciutat està més fosca que mai i això és una oportunitat per als delinqüents. A la falta de llum li sumem que falten molts policies per la incapacitat de gestionar correctament les necessitats de la nostra ciutat. Hi ha dies que tan sols hi ha una patrulla de Policia Local en tota la ciutat.
DM: Una altra queixa veïnal és l’activació de les cambres del centre, quina és la seua opinió sobre este sistema de control d’accés?
CR: És un sistema clarament recaptatori. Durant els dos mesos que van estar en marxa van recaptar vora 3.2 milions d’euros en 17.000 multes.
Al principi, la pressió veïnal els va fer apagar-les, però una altra vegada més, l’alcaldessa ignora als veïns i va reactivar les cambres amb una única intenció: augmentar la recaptació. Des del Partit Popular estem al costat dels veïns, ja que si la veritable intenció fos el control de l’accés al centre, els “bolardos” que hi havia fins ara ja complien esta funció.
El partit socialista ha d’aprendre a governar pensant en les necessitats dels veïns, ajudar-los i solucionar els seus problemes, no crear-los més.
Neteja Copia el text