fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Els guals, a debat – L’opini贸 de David Garc铆a

Els guals, a debat – L’opini贸 de David Garc铆a

L’Ajuntament de Nules ha aprovat una ordenan莽a reguladora dels guals en el municipi de Nules que arreplegara diferents casu铆stiques.

Fins al moment estava en vigor, des de l’1 de gener de 2008, l’Ordenan莽a Fiscal reguladora de la taxa per entrades de vehicles a trav茅s de les voreres i reserves de via p煤blica per a aparcament exclusiu, en el qual s’estableix: “Art 2潞. Fet imposable. El pressupost de fet que determina la tributaci贸 per aquesta taxa ho constitueix el seg眉ent suposat d’utilitzaci贸 privativa o aprofitament especial del domini p煤blic local: Entrades de vehicles a trav茅s de les voreres(…).”

S’ha vist que des de la seua aprovaci贸 en 2008 no s’ha complit 铆ntegrament, existint casos de greuge comparatiu entre uns propietaris i uns altres a causa que per un mateix fet imposable uns estan pagant la corresponent taxa i uns altres no (degut principalment al fet que existeix la confusi贸 que el fet imposable de la taxa de gual 茅s perqu猫 no aparquen davant d’un garatge). Aquesta situaci贸 est脿 sent criticada per l’oposici贸, per貌, les lleis estan per a complir-les. Potser el PP hauria de respondre per qu猫 mentre va governar no va aplicar l’ordenan莽a. Per qu猫 davant un mateix fet imposable un ve铆 si i un altre no? S’han creat nombroses situacions injustes.

Pel que en les principals novetats de la nova ordenan莽a reguladora s’estableix com a infracci贸 greu l’acc茅s o eixida d’un garatge a trav茅s de les voreres i el pas per les vies p煤bliques per als vianants fins a un garatge situat en aquestes, sense comptar amb l’autoritzaci贸 corresponent, sancionant-se de 301 a 600 euros, havent-se donat amb anterioritat les instruccions precises a la Policia Local.

A m茅s, s’autoritza al propietari del gual a estacionar el seu vehicle enfront del gual permanent, sempre que dispose d’espai suficient per a efectuar l’estacionament, no aparcant damunt de la vorera ni enfront de garatges comunitaris, ni en vies en les quals estiga prohibit l’estacionament.

Una altra novetat es troba que en existir casos que per la poca ampl脿ria d’una via p煤blica i en haver-hi vehicles estacionats, impossibilitant l’entrada i l’eixida de cotxes al garatge, 茅s pel que s’ha aprovat la possibilitat d’una reserva d’espai de no aparcament en la vorera de davant sempre previ informe del departament d’urbanisme i policia local.

David Garc铆a es l’alcalde de Nules.

Leave a Reply

Your email address will not be published.